Gradonačelnik čestitao 10. rođendan Hedoni

Gradonačelnik Mario Rajn danas je posjetio tvrtku Hedona kako bi direktorici Alemki Lončar, predsjedniku Udruge osoba s invaliditetom Križevci, ujedno i osnivaču Hedone, Petru Gatariću te svim djelatnicama i djelatnicima čestitao deseti rođendan uspješnog poslovanja. Ovaj posjet bio je prilika da se svi prisjete kako je izgledao početak rada, koliko je truda i napora uloženo u stvaranje vidljivosti i kvalitete po kojoj je Hedona danas prepoznatljiva diljem Republike Hrvatske, ali i šire.
Razgovaralo se i o budućim projektima i planovima te je zaključeno koliko je važna sinergija i suradnja Hedone i Grada.
Na ponos ste ovom gradu i čestitam vam od srca 10 godina uspješnog poslovanja,“ istaknuo je gradonačelnik Mario Rajn i poželio puno uspjeha u daljnjem poslovanju.
Društveno poduzeće Hedona osnovana je 08. veljače 2013. godine u sklopu projekta „Chocolateria Cris“ – Tvornica čokolade Križevci od strane Udruge osoba s invaliditetom Križevci i predsjednika Udruge Petra Gatarića, a sa željom da se kroz projekt zapošljavaju osobe s invaliditetom kako bi se poboljšale kvalitete osobnog života, razvila socijalna osjetljivost u društvu te razbile predrasude. Sve praline i čokolade ručno su rađene, a zahvaljujući usvajanju novih tehnologija i prateći nove trendove uspješno su se probili na tržište čokolada i pralina pa su tako brojne tvrtke, hoteli, banke i ostale pravne i fizičke osobe postali vjerni kupci, kako u Hrvatskoj tako i van granica.
Kroz 10 godina djelovanja otvorili su Choco bar Hedona gdje posjetitelji danas mogu na jednom mjestu uživati u izvrsnoj kavi i Hedoninim proizvodima, potom Slatku kućicu Hedona koja se nalazi u samom centru grada, otvorili su novi pogon te čak proširili svoju proizvodnu djelatnost na tisak i ambalažu.
Pored brojnih uspjeha valja spomenuti i onaj da je 2018. godine Hedona ostvarila status integrativne radionice s obzirom da je udvostručila broj zakonom propisanih zaposlenih osoba s invaliditetom koje pak sudjeluju u cijelom proizvodnom procesu.

 

Foto: Grad Križevci

Odgovori