Udruga osoba s invaliditetom Križevci potpisala novi ugovor za projekt “Zaželi-ostvari”

Prošle godine u prosincu, Udruga osoba s invaliditetom Križevci potpisala je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, a riječ je o projektu Zaželi-ostvari u okviru Poziva “Zaželi-program zapošljavanje žena – faza III”.

“Ukupna vrijednost projekta u maksimalnom iznosu prihvatljivijih troškova iznosi 638.000,00 HRK (84.677,15 EUR), a intenzitet potpore je 100% prihvatljivih troškova, uz stopu vlastitog sufinanciranja od 0%. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske 15% i iz Europskog socijalnog fonda 85%”, napisano je na službenoj stranici IUK-a.

Ovaj projekt napravljen je s ciljem da se zaposle žene pripadnice ranjivih skupina, s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem, a koje se nalaze u evidenciji nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

U projektu će biti zaposleno 13 žena koje ispunjavaju kriterije i pružat će uslugu potpore i podrške starijim i nemoćnim osobama na području grada Križevaca i općina Gornja Rijeka, Kalnik, Sveti Petar Orehovec i Sveti Ivan Žabno.

Partneri u ovom projektu su i Hrvatski zavod za zapošljavanje Križevci i Centar za socijalnu skrb Križevci.

Projekt će se odvijati do 13. kolovoza 2023. godine.

 

Foto: društvene mreže (Udruga osoba s invaliditetom Križevci)

Odgovori