U tijeku je energetska obnova zgrade Gradskog društva Crvenog križa Križevci

Gradonačelnik Mario Rajn, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Krešimir Brunović i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Antonija Pukec obišli su radove na energetskoj obnovi zgrade Gradskog društva Crvenog križa.

Energetska obnova vrijedna je 212.717,95 eura od čega 72.545,65 eura sufinancira Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a ostatak Grad Križevci.
Ovom obnovom zamijenit će se toplinska ovojnica na zgradi, vanjska stolarija, postaviti LED rasvjeta, zamijeniti plinski kotlovi s visokoučinkovitim kondenzacijskim plinskim kotlovima i postaviti solarni kolektor za pripremu potrošne tople vode. U konačnici, projektom će se smanjiti emisija CO2 za minimalno 50 posto.

Prilikom obilaska gradonačelnik Mario Rajn istaknuo je zadovoljstvo što je, nakon ostalih ustanova, na red došla i energetska obnova zgrade Gradskog društva Crvenog križa:

“Moram napomenuti kako je ova zgrada uključena i u projekt One Sun Connecting North and South kroz koji će se na krov postaviti solarni paneli i tako omogućiti korištenje sunca za električnu opskrbu zgrade. Po provedbi ovih radova zgrada Gradskog društva Crvenog križa
poprimit će sasvim novi izgled na radost svih korisnika i djelatnika.” Svoje zadovoljstvo ovim radovima istaknula je i sama ravnateljica Antonija Pukec naglasivši
kako će nakon energetske obnove imati znatno bolje uvjete za rad. Radove provodi tvrtka Geo-gigant d.o.o. koja je odabrana putem postupka javne nabave, a rok završetka radova je mjesec kolovoz.

Odgovori