Održana je Županijska smotra likovnog stvaralaštva “LIK 23”

Danas su dodijeljene nagrade mladim umjetnicima iz osnovnih i srednjih škola. Izložbu je otvorio pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.

Otvorenje izložbe i proglašenje pobjednika održano je u Likovnoj galeriji Gradskoga muzeja Križevci. Domaćini su bili Osnovna škola “Vladimir Nazor” Križevci i Gradski muzej Križevci.

Ove godine, nisu korištene konvencionalne likovne metode. Ravnateljica Gradskog muzeja Križevci, obratilla se prisutnima.

“Osjećam likovnu energiju u ovoj prostoriji. Iznimno mi je drago raditi ovakve izložbe i nadam se da vam je ovo poticaj za budućnost. Možda se jednog dan opredijelite za nekakav sličan posao ili nešto drugo kreativno. Radovi su izvrsni, mislim da se niste prvi puta susretali s ovakvim aplikacijama. Morali ste obuhvatiti liniju, plohu i pokret, što je doista zahtjevno. Svima od srca čestitam, posebice nagrađenima. Naravno, i vama koji ste sudjelovali, kao i vašim mentorima. Vjerujem da ćete se i u budućnosti odazvati na ovakve natječaje”, rekla je Tea Hatadi.

Riječi pohvale imao je i pročelnik Novosel.

“Pozdravljam vas sve u ime gradonačelnika Marija Rajna. Zahvaljujem se svim menotricama, mentorima, učenicama i učenicima koji su se ove godine upustili u rad s novim medijima. Ovo je bio neubičajen pristup, jer niste mogli opipati i fizički doći u kontakt sa svojim radovima, ali to ne znači da su oni manje uspješni ili manje vrijedni. Čestitke svima na radovima i kreativnosti u ovom mediju. Čestitke i Osnovnoj školi “Vladimir Nazor”, koja tradicionalno sudjeluje u ulozi glavnog organizatora i domaćina, isto tako čestitke upućujem i Gradskom muzeju Križevci”, izjavio je pročelnik Novosel.

Na Županijsko natjecanje učenika osnovnih škola iz područja vizuanih umjetnosti i dizajna u kategoriji 1A na Temu natjeecanja “Ples”, pristiglo je ukupno 47 radova. Pobjednice su:

  1. Mjesto: Katja Koščak, 8. razred, Osnovna škola “Braće Radić” Koprivnica. Mentorica: Kristina Ružić
  2. Mjesto: Iva Lelić, 8. razred, Osnovna škola “Vladimir Nazor” Križevci. Mentorica: Ana Marija Smoljanec
  3. Mjesto: Marta Kukec, 8. razred, Osnovna škola “Braće Radić” Koprivnica. Mentorica: Kristina Ružić

Na Županijsko natjecanje učenika srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna, u kategoriji 2A “Ljudsko tijelo i plesni pokret”, pristiglo je 10 radova. Pobjednice su:

  1. Mjesto: Ana Katalenac, 3. razred, Srednja škola “Ivan Seljanec” Križevci. Mentorica: Tanja Valsted
  2. Mjesto: Danea Rakita, 4.razred, Gimnazija Fran Galović Koprivnica. Mentorica : Iva Bolfek
  3. Mjesto: Martina Leskovar, 1.razred, Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci. Mentorica: Tanja Valsted

Radove su ocjenjivali: Tea Hatadi – ravnateljica Gradskoga muzeja Križevci, Igor Brkić – ravnatelj Osnovne škole “Vladimir Nazor” Križevci i Zoran Vidaković – voditelj županijskog stručnog vijeća.

 

Za glazbeni dio programa zaslužni su bili sopranistica Klara Prosenečki i korepetitor Darko Golubić.

 

Odgovori