Olinka Gjigaš predala kandidaturu za načelnicu Općine Kalnik

Predsjednica Općinskog vijeća Općine Kalnik, Olinka Gjigaš, predala je kandidaturu za općinsku načelnicu. Podsjetimo, Krunoslav Đurec, donedavni načelnik općine je podnio ostavku početkom siječnja, a 23. veljače je objavljen kandidacijski postupak za izbor načelnika/načelnice koji će se održati 26. ožujka.

Kandidatkinja Olinka Gjigaš simbolično je svoju kandidaturu predala na Dan žena. Za kandidaturu se odlučila, kako je napisala na Facebooku, jer je Kalnik topli dom generacija njenih predaka još od 16. stoljeća, a to je dom i koji je ona sama odabrala za život. Kaže kako ju motivira želja za nastavkom razvoja koji Kalnik zaslužuje. Navodi kako su njezinu kandidaturu podržali vijećnici većine, koju čine nezavisni vijećnici s liste Krunoslava Đureca te vijećnici HDZ-a.

Protukandidat će joj biti bivši načelnik Općine Kalnik, Mladen Kešer. Mogućnost predaja kandidatura je do danas, 09. ožujka do ponoći te nam ostaje pričekati postoji li još možda netko tko će sudjelovati na prijevremenim izborima ili će stanovnici Kalnika birati između Olinke Gjigaš i Mladena Kešera, svakako, Kalničane očekuje zanimljiv ožujak.
foto: Društvene mreže (Olinka Gjigaš)

Odgovori