Studenti i nastavnici VGUK-a u Francuskoj razmjenjuju znanja i iskustva

Nastavnici Matea Habuš, Goran Mikec i Valentina Papić sa studentima Učilišta od 5. ožujka do 11. ožujka 2023. godine borave u Francuskoj u sklopu Erasmus+ projekta CAPable.

Riječ je o projektu u sklopu programa “Blended Intensive Programmes” koji kombinira virtualnu i fizičku mobilnost. Od listopada do veljače 2023. odrađen je virtualni dio mobilnosti, a završetak projekta organiziran je fizički. Fizička mobilnost organizirana je u svrhu razmjene znanja i iskustava specifična za državu iz koje dolaze.

Studenti su s nastavnicima pripremili prezentacije o sličnostima i razlikama Zajedničke poljoprivredne politike u državama koje sudjeluju u projektu. Uz to, ovo je bila odlična prezentacija Hrvatske, a studenti su sudjelovali i na nizu predavanja i radionicama.

Nositelj projekta je partnerska ustanova IREO Lesneven, a u projektu uz Visoko gospodarsko učilište Križevci sudjeluju i ustanove koje se bave strukovnim obrazovanjem u području poljoprivrede na srednjoškolskoj i višeškolskoj razini iz Njemačke i Španjolske.

Odgovori