Ivan Majdak o bivšem stranačkom kolegi, kratkoj sjednici Gradskog vijeća, njegovoj kandidatkinji za zamjenicu gradonačelnika i o gradonačelniku Rajnu

Današnja sjednica Gradskog vijeća bila je sve samo ne mirna, oporba je na dvadesetak minuta srušila kvorum, gradska vlast je uz jednog HDZ-ovog vijećnika ipak osigurala kvorum, dogodile su se dvije kadrovske promjene u vijeću, jedna kod pozicije, jedna kod opozicije, a svoje viđenje događaja je na svom Facebook profilu iznio gradski vijećnik Ivan Majdak:

 

“Živim za dan, kada slučaj mog bivšeg stranačkog kolege Željka Saboa neće biti iznimka već pravilo… Kada u borbi sa nesposobnom gradskom vlašću nemaš drugog izbora nego izaći sa sjednice i na taj način srušiti kvorum, onda je jasno kakva je ta vlast. Dakle vrh vrhova Maria Rajna je poziv stanarima Ulice Stjepana Radića, da neka si kupe zemljište oko svojih zgrada, kako bi im se tamo djeca mogla igrati. Pitao sam ga kako ga nije sram, pa zar će sada stanari u Križevcima oko svojih zgrada kupovati zemlju, da bi imali gdje izvesti svoju djecu?

Na kraju je sjednica nakon dužeg čekanja i održana, 22 točke dnevnog reda odrađene su za desetak minuta bespogovornim dizanjem ručica. Kvorum je prikupljen jer i Rajn svoje “konje za trku imade”. Goran Hrg iz HDZ-a i Marijana Šatrak, koja je u gradsko vijeće ušla na mojoj listi, u kampanji koju sam osobno do zadnje lipe sam financirao, i koja nije za taj mandat uložila ništa osim vremena za fotografiranje, sada je bez trunke srama uzela mandat LIPI i otišla Mariu Rajnu. To dvoje je danas bilo ključno za poskupljenja, Rajnovo i Šaškovo povećanje plaće i sve nebuloze koje su bez rasprave i pitanja donijete na današnjoj sjednici Gradskog vijeća”, napisao je Majdak na svome Facebook profilu.

Odgovori