CB Lampaš – mjesto posebne kave i spoja klasičnih i personaliziranih koktela

Porazgovarali smo s vlasnikom novootvorenog Caffe bara Lampaš koji se nalazi u Ulici Ivana Zakmardija Dijankovečkog 4, u haustoru nasuprot crkve Sv. Ane.

Kako je počela vaša priča u konobarskom svijetu?
Moj prvi izbor je bio da postanem kuhar, ali sam uz profesora u srednjoj školi shvatio da me više zanima ugostiteljstvo nego kuharstvo pa sam na polugodištu promijenio smjer u konobara i tu tek počinje moja konobarska priča. Radio sam po domaćim kafićima par godina, a zatim sam otišao na more kao sezonac.

Radili ste kao sezonac dugi niz godina, što vas je privuklo da otvorite svoj kafić u Križevcima?
Da, radio sam kao stalni sezonac u Grand park hotelu u Rovinju kao barmen, imam iskustvo rada s nekim od najboljih hrvatskih barmena te je tu zapravo počela prava konobarska priča jer sam tek s njima vidio i naučio što je ugostiteljstvo tj. što zna i što je konobar – barmen. Pošto sam naslijedio lokal koji je nekad držao moj tata, odlučio sam svoje znanje stečeno na sezonama prenijeti u Križevce. Eto nekad kafić mog tate, danas je moj, je li je to dobra ideja ili ne, vidjet ćemo (haha).

Radili ste u jednom od najekskluzivnijih hotela u Hrvatskoj, imate li neke anegdote s nekim od zvijezda Hrvatske ili svijeta?
Naravno, kada radite u takvom okruženju uvijek dođe i netko od zvijezda. Kada se u Istri snimao film ”Hitman’s Wife’s Bodyguard” često su dolazili glumci Samuel L. Jackson, Ryan Reynolds i Selma Hayek. Od sportaša su dolazili nogometni reprezentativci, prva ekipa Dinama, Goran Ivanišević, bivši njemački reprezentativac Lothar Matheus. Neke anegdote ne bih baš pričao, ali mogu reći kako mi je Domagoj Antolić, bivši kapetan Dinama, poklonio majicu.

Postoji li nešto u Vašoj ponudi po čemu ste jedinstveni u gradu?
Ovdje možete pronaći posebnu kavu koja se bazira na “blendu arabike i robuste s dominantnim aromama čokolade i pečenih lješnjaka”. Riječ je o kavi Diemme Aromaritica o čijoj kvaliteti dovoljno govori što je ljudi često uzimaju za van ili nose natrag u obližnje urede na ovoj gradskoj lokaciji.

Ostatak dana orijentiran je na koktele, pri čemu su u ponudi kokteli stari klasici i naši signature kokteli. Ekstra touch definitivno daje naglašena povezanost s gostom jer se kokteli praktički rade “na licu mjesta”. Jednostavno vas pitamo što volite i po tim smjernicama smišljamo koktel za vas. Sve radimo na šanku ispred gosta.

Ime Lampaš, postoji li značenje?
Ime Lampaš nema nikakvo posebno značenje, moj tata je ima na istoj lokaciji Caffe bar Lampaš od 1989 do 2003, pa sam odlučio nakon 20 godina vratiti ime Caffe bar Lampaš na istoj lokaciji. Postoji priča da dok je tata uređivao prostor za otvorenje, a nisu znali kako bi se kafić zvao, na prozoru kafića je bio stavljen lampaš te su se tako odlučili za to ime.

Radno vrijeme CB Lampaša je od ponedjeljka do četvrtka od 07 do 23 sata, petkom i subotom od 07 do 00, a nedjeljom od 08 do 13 sati.

Odgovori