Danas se održava 6. STEAM večer – gošća Jelka Vukobratović o temi Glazba turbOlentnih vremena

U sklopu projekta Spark u Caffe baru ”Bull 23”  na 1. katu održava se 6. STEAM večer s početkom u 20 sati, a današnja tema je Glazba turbOlentnih vremena, a gošća je Jelka Vukobratović. Jelka Vukobratović je etnomuzikologinja, diplomirani muzičar flautist i profesorica flaute, docentica i zamjenica pročelnika II. Odsjeka za muzikologiju Muzičke akademije Zagreb. Članica je Gradskog puhačkog orkestra Križevci. Autorica i koautorica je četrdesetak znanstvenih i stručnih radova iz područja etnomuzikologije, od čega sedam knjiga.

Na današnjoj STEAM večeri će govoriti o cajkama, treba li ih zabranjivati, o društvenom statusu ”narodnjaka” općenito, kako je razvoj glazbene industrije na našim prostorima rezultirao popularnošću ”lakih nota” te o ostalim temama. Moderatorica tribine će biti Sonja Mrnjavčić iz Zaklade za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“.

Projekt „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“ provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

 

 

Odgovori