Dječji vrtić Križevci održao vježbu evakuacije

U petak, 17. ožujka održana je evakuacijska vježba u slučaju pojave požara u Dječjem vrtiću Križevci. U vježbi su sudjelovali pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Križevaca te djeca svih jasličkih i vrtićkih skupina, odgojitelji i ostali djelatnici Gradskog vrtića. Cijela vježba se odvijala prema protokolu, nakon izbijanja požara, ravnateljica Nataša Batković obavijestila je Javnu vatrogasnu postrojbu, a vatrogasci su odmah po pozivu izašli na mjesto događaja. Cilj vježbe bio je upoznati djecu, odgojitelje i ostale djelatnike s postupkom evakuacije u požarnim situacijama.

Djelatnici i djeca iz svih jasličkih i vrtićkih skupina uspješno su proveli vježbu krećući se prema sigurnim mjestima korištenjem unaprijed planiranih evakuacijskih puteva i izlaza te obilježenih zbornih mjesta. Ova evakuacijska vježba bila je uspješna zahvaljujući odličnoj suradnji Gradskog vrtića Križevci s Javnom vatrogasnom postrojbom Grada Križevaca.
Nakon vježbe, djeca su razgledala vatrogasna vozila, a vatrogasci su djecu upoznali s opremom koju koriste tijekom gašenja požara.

 

Odgovori