Istraživanje UGP-a: Križevci u top 10 najboljih sredina za poduzetništvo u Hrvatskoj

Lider media prenosi istraživanje udruge Glas poduzetnika koja je provela istraživanje indeksa lakoće poslovanja, a istraživanje su proveli Boris Podobnik i Luka Medvidović.

Anketu su ispunjavali poduzetnici, koji su većinom članovi udruge Glas poduzetnika, a anketa se sastojala od tridesetak pitanja, a temeljem njihovih odgovora su gradovi i općine rangirani prema njihovom odnosu prema privatnom sektoru, posebno malom i srednjem poduzetništvu.

Prema provedenoj anketi, Križevci su zauzeli 7. mjesto te su ispred gradova u okolici, Bjelovara, koji je zauzeo 8. mjesto i Koprivnice koja je na 9. mjestu.

Gradonačelnik Mario Rajn na svojoj Facebook stranici napisao – Drago mi je da poduzetnici u Gradu Križevcima vide partnera, lakoća poslovanja uvijek se prelijeva i na zadovoljstvo radnika. Bitno nam je da poduzetnici u Križevcima mogu poslovati bez problema, a i one probleme pred kojima se nađemo, nastojimo rješavati u obostranom interesu.

Boris Podobnik, sukreator ankete indeksa lakoće poslovanja, prenosi portal Telegram, je istaknuo – Anketa je pokazala jasnu sliku odnosa gradonačelnika i načelnika općina prema poduzetnicima, odnosno ponašaju li se oni prema njima kao majka ili maćeha.

Odgovori