Održana je izvještajna sjednica Skupštine Križevačke djevojačke straže, najstražarica je Ema Škrlec

Danas je održana izvještajna sjednica Udruge Križevačka djevojačka straža u Turističkom informativnom centru. Nakon himne odala se počast minutom šutnje svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i članovima svih Hrvatskih povijesnih postrojbi koji su nas napustili.

Zatim su usvojene točke dnevnog reda i izglasana su radna tijela. Predsjednica Marija Škrlec podnijela je izvješće o radu za 2022. godinu. Udruga Križevačka djevojačka straža je u 2022. godini imala ukupno 74 nastupa, od toga u Križevcima 41, a u gradovima unutar Republike Hrvatske 32 nastupa te je sudjelovala i na smotri Europskih povijesnih postrojbi u Austriji. Održana su 42 treninga, dvije sjednice Skupštine, kao i sjednice Upravnog odbora. U sklopu Križevačkog velikog spravišča organizirana je smotra povijesnih postrojbi u kojoj je sudjelovalo 19 povijesnih postrojbi, među njima su bile i povijesna postrojba iz Bosne i Hercegovine i Austrije. Udruga se bavila i humanitarnim radom te je organizirana bila i akcija za Vukovar u prosincu, a akciji se pridružila Udruga “Prigorsko Srce”.

Zahvalnice za uspješnu suradnju i podršku dobili su: ROBIN d.o.o. Križevci, Udruga BILIKUM Križevci, Udruga “Prigorsko Srce” Križevci, AMK Križevci, Radnik d.d., Grawe osiguranje, Promid d.o.o., Prigorski radio, Prigorski.hr i Televizija Križevci.

Zatim je uslijedio izbor Najstražarice za 2022. godinu. Ovu najprestižniju titulu osvojila je Ema Škrlec, dok je prva pratilja Lorena Filipašić, a titulu druge pratilje je odnijela Karla Kolić.

Nagrade je djevojkama uručivao pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.

Odgovori