Održana godišnja skupština GDKD-a “Lipa” Križevci

Gornjogradsko dobrotvorno i kulturno društvo Lipa održalo je redovnu godišnju skupštinu. Na samome početku odana je počast minutom šutnje svim preminulim članovima i članicama GDKD-a Lipa Križevci.

U prošloj godini održane su manifestacije: Vincekovo pri Lipi, Valentinovo u Lipi, Dan žena, Proljetna kreativa, Izložba domaćih i europskih pisanica, Đurđevo pod gorjanskom lipom, Sudjelovanja na sajmu povodom križevačkog Spravišča, Večer klasične glazbe ispred kapele svetog Marka Križevčanina, Otvorena vrata u Domu sv. Marka Križevčanina, Međunarodni dan kulturne baštine, Pozdrav jeseni (sudjelovanje na sajmu), Tikvijada “Magde Logomer Heručine”, Gospodarski i obrtnički sajam, Martinje pri Lipi, Božićni sajam, Obradujmo slatkim naše najslađe i najmlađe i Učimo iz prošlosti da bismo prepoznali budućnost.

Predsjednica Danijela Švagelj pozdravila je sve prisutne članove i istaknula kako je cilj Društva kao i svake godine bio osvještavanje građana Grada Križevaca o vrijednostima, baštini, kulturi Gornjeg grada te očuvanja i promicanja građanske kulture.

“Lani smo kao novo vodstvo, uz punu podršku i pomoć prethodnog vodstva, koji su i trenutno angažirani članovi, na samome početku uhvatili u koštac s dvije najznačajnije manifestacije koje Društvo ‘Lipa’ promovira u svome Programu. To su Izložba domaćih i europskih pisanica te Đurđevo pod gorjanskom lipom. Smatram da smo u tom kratkom periodu nastavili raditi s istim entuzijazmom i kvalitetom kao prethodno vodstvo kojem smo iznimno zahvalni”, izjavila je predsjednica Danijela.

Prošlogodišnji program događanja će se ponoviti, ali su izglasana i dva nova događanja za ovu godinu – Večer klasične glazbe u Gornjem gradu, Kanonizacija Svetog Marka Križevčanina koje će se održati dana 6. srpnja 2023. godine i Sveti Urlich – Vurij, 9. srpnja 2023. godine.

Program svih događanja možete popratiti na Facebook stranici “LIPA Gornjogradsko dobrotvorno i kulturno društvo”.

 

Odgovori