Treći po redu Koncert korizmenih napjeva Legrada i okolice u katedrali Presvete Trojice u Križevcima

U katedrali Presvete Trojice u Križevcima, 31. ožujka u petak, održat će se koncert korizmenih napjeva Legrada i okolice pod nazivom “Pozdravljam te križno drevo”.

Ured za crkvenu glazbu, umjetnost i kulturna dobra vrijedno radi od kada se grkokatolička biskupija ponovno preselila u Križevce. Povjerenik Ozren Bogdanović odlučio je više ispričati o radu tog Ureda, kao i koncertu koji se priprema.

“Zadatak nam je da između svih ostalih poslova organiziramo koncerte, izložbe i druga kulturna događanja u sklopu naše križevačke katedrale. Što se tiče korizmenog dijela, ovo je već treći po redu koncert pasionske ili korizmene baštine. Nakon što smo imali koncert Pučkih pivača Katoličkog bogoslovnog fakulteta iz Zagreba i Zbora sv. Cecilije s Hvara koji su održali koncert “Za Križen”. Ovaj koncert u petak održat će župni zbor iz župe u Legradu, koji su nastupili na festivalu 32. svečanosti  Pansionske baštine u Zagrebu. Ovom prilikom posjetit će Križevce i održati tradiciju korizmenih koncerata u našoj katedrali“, rekao je Ozren.

Koncert će započeti u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Foto: Grkokatolička katedrala Presvete Trojice

Odgovori