Mnogobrojna publika uživala u rasprodanoj predstavi “Tata na dar”

U multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice “Franjo Marković” održana je predstava za mlade i stare, “Tata na dar” dramske skupine “Kolibrići”. Predstava je napravljena prema dramskom tekstu poznatog suvremenog hrvatskog autora Mire Gavrana.

Igrokaz “Tata na dar” premijerno je bio prikazan 2020. godine, nakon čega je trebala uslijediti druga i treća izvedba, ali zbog pandemije to nije bilo moguće.

“Lijepa je priča, sada smo to odlučili ponoviti i ovo je druga premijera. Vodimo vas na putovanje u Meksički zaljev, gdje upoznajete obitelj koju čine mama Karambita, tata Sančo, dječak Gomez i njegova sestrica Marita. Tate nestaje, oteli su ga zloglasni gusari, a obitelj se bori za njega. Kroz cijelu priču prisutan je motiv obiteljske ljubavi, a vidljivi su elementi čarolije i fantastike”, ispričala je voditeljica dramske skupine “Kolibrići” Sanja Marković.

Filip Sekelj je najdugovječniji član ove skupine koja je krenula djelovati od 2017. godine. Ispričao je o samim pripremama u kojima je bilo i smijeha i suza, ali i otkrio nam je da sama predstava završava u veselom tonu.

“Pripreme su bile jako zanimljive, najviše je tu bilo rada prisutno. Jako puno vremena i truda smo uložili u ovu predstavu. Ne treba misliti da se mi ovdje samo zabavljamo, doista radimo puno. Jako je zahtjevno, prisutni su gluma, ples i pjevanje. Pripreme za predstavu ovise o zahtjevnosti same predstave. Za ovu predstavu nam je trebalo skoro dva mjeseca da se pripremimo. Inače, sve ovisi o kategoriji predstave, ne želim reći ozbiljnosti, jer svaka je ozbiljna na svoj način. Najmanje zahtjevne su predstave za djecu, uvijek moraš uspostaviti komunikaciju s njima, pa nam za to treba otprilike mjesec dana”, otkrio je Filip.

Nika Sokač danas je bila u ulozi jedne od glavnih junakinja – mame Karambite. Zanimalo nas je koliko iziskuje vremena priprema glavne uloge, a Nika je hrabro odgovorila da ne treba puno vremena.

“U početku mi je dosta bilo teško kada nisam znala tekst i onda sam držala papir i pokušavala tekst potkrijepiti pokretom. Trenutno mi ne treba dugo vremena da naučim tekst, pogotovo sada kada smo imali dosta proba. Nisam kod kuće niti učila tekst, a u svim sam činovima”, rekla je Nika.

Sve karte za ovu predstavu bile su rasprodane, a upravo to dokazuje da voditeljica skupine “Kolibrići” Sanja Marković uspješno odrađuje svoj posao skupa s članovima skupine.

 

 

Odgovori