Župan dobitnicima nagrade Suncokret ruralnog turizma čestitao na promociji Županije

U Županijskoj upravi održan je prijem za dobitnike nacionalnih nagrada “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske” koju dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” desetu godinu zaredom.

Predsjednica “Kluba članova Selo” Dijana Katica je prisustvovala prijemu, a ujedno joj je i župan ovom prigodom čestitao na nagradi “Utjecajne hrvatske žene 2023.”, koju joj je dodijelila Mreža hrvatskih žena u kategoriji Vodstvo i inovacije.

“Nije bilo lako odabrati najbolje jer na području županije je sve više turističkih destinacija koje doprinose razvoju ruralnog područja, poduzetništva i održivog razvoja. Naša Udruga 25 godina radi na promociji destinacija koje možda ranije nisu bile toliko zastupljene, a ono što je vidljivo jest porast kvalitete i ponude koja raste u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Čestitam Županiji i Županijskoj Turističkoj zajednici, svim gradskim i općinskim turističkim zajednicama te posebno našim ovogodišnjim laureatima, ovaj prostor uistinu ima što ponuditi i ima se čime ponositi”, izjavila je Katica.

Ove godine je bio prijavljen 161 kandidat iz 18 hrvatskih županija, kao i prijavitelj iz Bosne i Hercegovine. Nagrade se dodjeljuju u osam kategorija, a predstavljaju se tradicijski sadržaji, čuva se izvornost te se povezuju sudionici ruralnoga turizma. Županija je u projekt uključena od 2015. godine, a dosad je bilo deset nagrađenih i 34 prijavljenih.

Nagrade Suncokret ruralnog turizma:

  • Zlatnu povelju u kategoriji “Tradicijska (moderna) domaćinstva” dobila je kuća za odmor Florek & Florica iz Kalnika
  • Zlatnu povelju u kategoriji “Vinski turizam” dobila je Vinarija Kostanjevec za vino s koprivom, koju je ideju razvila u suradnji s Turističkom zajednicom grada Koprivnice
  • Brončanu povelju u kategoriji “Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru” dobio je projekt Podravina Adventure u kojemu sudjeluju  Turistička zajednica grada Đurđevca, Turistička zajednica područja Dravski Peski i Koprivničko-križevačka županija

Župan je zahvalio nagrađenima na promociji Županije i trudu koji ulažu u razvoj turizma.

“Ova priznanja pokazuju kako naša županija ima značajnu perspektivu u turizmu, čemu je svatko od vas dao svoj doprinos, te smo uvjereni kako će kroz ovaj projekt naša turistička ponuda postati još vidljivija na državnoj razini. Želim vam mnogo uspjeha u razvoju vaših djelatnosti, u suradnji s našim turističkim zajednicama te vam zahvaljujem na angažmanu i odličnim rezultatima”, istaknuo je župan Koren.

Križevčanka Suzana Florenino, vlasnica kuće za odmor Florek & Florica na Kalniku, uz zahvalu Županiji na pomoći i sredstvima koja su dobivena za otvaranje objekta, istaknula je i nužnost poduzetničkih incijativa i mogućnosti koje prirodne ljepote županije nude u poduzetničkom smislu.

Prijemu su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnici Melita Ivančić i Marijan Štimac te pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev.

Odgovori