Dunja Rebić i Klara Prosenečki odlične na 61. državnom natjecanju HDGPP-a

Održano je 61. državno natjecanje u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga. Na ovom prestižnome natjecanju nastupile su učenice Glazbene škole Alberta Štrige Dunja Rebić i Klara Prosenečki.

“Iznimno mi je drago što sam se jučer imala prilike natjecati s mladim glazbenicima iz svih dijelova Hrvatske i osvojiti II. nagradu. Najviše sam zahvalna profesorici Ani Majdak Fak uz koju smo Dunja i ja jako napredovale, bez koje ne bi mogle postići ovako dobre rezultate. Isto tako, želim zahvaliti i korepetitoru Darku Golubiću koji nas uvijek prati. Nadam se da će nam glazbena škola omogućiti što više odlazaka na različita natjecanja, jer uz njih najviše učimo i napredujemo” – ispričala nam je Klara Prosenečki koja je nastupila u II. kategoriji i osvojila II. nagradu.

Foto: Klara Prosenečki

Dunja Rebić je osvojila II. nagradu u I. kategoriji, a istaknula je kako je najviše zahvalna profesorici Ani Majdak Fak.

“Zahvalna sam što toliko radi s nama, ne bih postigla ovakve rezultate da nje nema. Želim zahvaliti i korepetitoru Darku Golubiću s kojim jako lijepo radim. Nadala sam se ovakvim rezultatima, ako se uzmu u obzir pripreme i trud koji je uložen. Vidjela sam, ali i osjetila veliki napredak od početka školske godine na što sam iznimno ponosna. Nadam se još boljim rezultatima na sljedećem natjecanju” – kazala je Dunja Rebić.

Foto: Ana Majdak Fak

 “S obzirom na to da sam na zamjenu u Glazbenu školu Alberta Štrige došla tek u listopadu, iskreno, nisam imala na umu prijavljivanje učenica na natjecanje, ako se uzme u obzir specifičnost profesije. Potrebno je određeno vrijeme da učenik i profesor pronađu ‘zajednički jezik’ i kako bi se napredak uopće osjetio. Kod Dunje i Klare taj napredak je bio očit od početka te su mi komentari kolega nakon ‘Masterclassa’ za pjevače koji smo organizirali dali samo poticaj da djevojke prijavim na natjecanje. Ovim putem se želim zahvaliti i ravnateljici Branki Špoljar”-naglasila je profesorica Ana Majdak Fak.

Ovakav uspjeh od velike je važnosti i za Grad Križevci.

“Uspjeh na natjecanjima ovakvog tipa uvjerljivo donosi, osim promociji grada i škole, važnost u shvaćanju koliko je u uistinu edukacija na visokoj razini, a u umjetnosti, koliko talentiranih učenika imamo u Križevcima i koliko su oni predani radu kako bi se usavršavali i postizali ovako dobre rezultate” – rekla je profesorica Ana Majdak Fak.

Glazbena škola Alberta Štrige Križevci dugi je niz godina poznata po uspjesima na natjecanjima u raznim kategorijama solističkih instrumenata.

Odgovori