Ovog vikenda pojačani nadzor prometa u cijeloj Koprivničko-križevačkoj županiji

Policijska uprava koprivničko-križevačke županije obavijestila je kako će se tijekom predstojećeg vikenda provoditi pojačani nadzor prometa, u svrhu sprječavanja prometnih nesreća i stradavanja osoba u prometu na cestama. Pojačani nadzor prometa kreće od danas u 14 sati, a trajat će do utorka, 11. travnja do 7 sati.

Pojačano će se nadzirati brzina kretanja vozila, upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, upravljanja vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane, korištenja sigurnosnog pojasa i pravilno korištenje mobitela.

Osim povećane frekvencije domaćih vozila u gradovima, doći će i do maksimalnog opterećenja državnih cesta zbog dolaska velikog broja hrvatskih državljana koji dolaze iz inozemstva, a koji će u domovini provesti uskrsne blagdane s obitelji.

Postoji i mogućnost sporijeg odvijanja prometa u gradovima Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu, a razlog tome je velika frekvencija motornih vozila. Da bi se promet odvijao glatko, policijski službenici će po potrebi vršiti regulaciju prometa te je potrebno postupati sukladno njihovim znacima.

Iz Policijske uprave Koprivničko-križevačke županije savjetovali su da osobe koje planiraju konzumirati alkoholna pića ne sudjeluju u prometu na cestama, već koriste javni prijevoz ili taxi-vozila. Uz to, podsjećaju vozače bicikla i osobnih prijevoznih sredstava na korištenje reflektirajućih prsluka ili reflektirajuće odjeće. Pješaci su isto tako dužni koristiti reflektirajuće materije ili izvore svjetlosti i za sudjelovanje u prometu izgrađene nogostupe ili biciklističke staze, a potrebno je i da se prije prelaska ceste uvjere da istu mogu prijeći.

Topliji dani donose i povećan broj vozača mopeda i motocikala te iste podsjećaju na važnost korištenja zaštitne kacige i da vozači ne upravljaju pojedinim kategorijama za koje ne posjeduju odgovarajuću vozačku dozvolu.

Svim vozačima i putnicima u motornim vozila savjetovano je korištenje sigurnosnog pojasa te prijevoz djece u sigurnosnim auto-sjedalicama. Stanovnike Koprivničko-križevačke županije se podsjeća na samozaštitno ponašanje, čime se aludira da ne ostavljaju skupocjene stvari na vidljivim mjestima u vozilima.

Posebna pozornost će se posvetiti nadzoru mladih vozača, recidivista i vozača mopeda i motocikala.

 

 

Odgovori