Održana spomen-svečanost 55. godišnjice smrti Stjepana Kranjčića

Na Uskrsni ponedjeljak, 10. travnja održana je spomen-svečanost 55. godišnjice smrti križevačkog župnika na glasu svetosti Stjepana Kranjčića.

Početak svečanosti je započelo na križevačkom groblju gdje je molitvu na Kranjčićevu grobu predvodio križevački župnik Stjepan Soviček. Članice Udruge ”Dr. Stjepan Kranjčić” su interpretirale stihove koje je Kranjčić pisao u svojim bogoslovskim danima.

Nakon svečanosti na groblju uslijedila je svečana misa u župnoj crkvi sv. Ane, uz pjev muškog okteta ”Sveti Marko Križevčanin” misu je predvodio rektor Međubiskupijskog sjemeništa na zagrebačkoj Šalati Matija Pavlaković.

Poslije svečane mise uslijedilo je svjedočanstvo s prezentacijom zagrebačkog pisaca Nevena Drozdeka pod nazivom ”Moj Stjepan Kranjčić”. Neven Drozdek je opisao njegov put upoznavanja hrvatskih velikana, osobito duhovnih, a svoje je susrete s njima uobličio u dvije knjige kratke proze koje je izdao ”Glas Koncila”. Među njih je Neven Drozdek uvrstio i križevačke duhovne velikane sv. Marka Križevčanina i Stjepana Kranjčića.

Predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana ”Dr. Stjepan Kranjčić” Tanja Baran se na kraju svečanosti zahvalila svim sudionicima uz domaćina župnika Sovičeka.

 

Odgovori