Pučko otvoreno učilište Križevci predavanjem ”Pripremimo kuću za klimatsku krizu” se pridružuje 17. Tjednu cjeloživotnog učenja

Pučko otvoreno učilište Križevci u sklopu 17. Tjedna cjeloživotnog učenja organizira  besplatno predavanje ”Pripremimo kuću za klimatsku krizu”  ovlaštenog arhitekta Veljka Armana Linte mag. ing. arg. Predavanje će se održati 22. travnja u učionici Pučkog otvorenog učilišta Križevci, Trg svetog Florijana 14 s početkom u 10 sati.

Polaznici radionice će naučiti što je klimatska kriza, koji su joj uzroci te kako i sami sudjeluju u njezinom pogoršanju. Uz to naučit će koje su posljedice klimatske krize i kako će se ista odražavati na njihov svakodnevni život i životni standard. Na predavanju će polaznici naučiti kako učiniti kuću otpornijom na suše, poplave, oluje, vrućine, redukcije struje, vode i plina, a razgovarat će se i o visokim režijama, povlačenja podzemnih voda, smanjenje poljoprivrednih prinosa te o inflaciji i nestašici posla. Polaznici će dobiti odgovore što mogu učiniti sami, a za što im trebaju stručnjaci i dozvole. Radionica će se sastojati od uvodnog interaktivnog predavanja s pitanjima i odgovorima, radioničkog dijela s grupnim radom koji će facilitirati voditelj radionice i podjele rezultata grupnog rada uz zajednički razgovor u plenumu.

Voditelj radionice Veljko Armano Linta je direktor Studija Armano Linta za arhitekturu i dizajn s međunarodnim iskustvom, certificirani je Gaia Education trener za četiri dimenzije održivosti, a od 2017. godine bavi se participativnim obrazovanjem za održivost. Bio je voditelj i ključni stručnjak za izradu scenarija poučavanja međupredmetne teme Održivi razvoj u sklopu CARNET-ova projekta E-škole. Predaje, piše i vodi radionice/tečajeve o održivosti, obrazovanju, timskom radu i regenerativnoj arhitekturi, među ostalim u suradnji s Udruženjem hrvatskih arhitekata, Hrvatskom komorom arhitekata, Arhitektonskim fakultetom u Zagrebu, Hrvatskom gospodarskom komorom, Ministarstvom kulture, Gaia Education, United World Colleges, We Learn We Grow, programom Erasmus+, Zakladom Slagalica i mnogim drugim organizacijama civilnog društva i odgojno-obrazovnim ustanovama. Supokretač je tima Satelit edukacije za održivost i regenerativnost. te je i prevoditelj za engleski jezik.

Zbog ograničenog broja mjesta prijavite se na 099 490 4590 ili suradnik@pou-krizevci.hr

Odgovori