Bogat program pripremljen povodom sajma “Križevci u cvijeću”

Sajam “Križevci u cvijeću” od 21. do 23. travnja, održat će se na Nemčićevom i Strossmayerovom trgu. Riječ je o sajmu cvijeća, ukrasnog bilja, sadnica, strojeva, alata i opreme za hortikulturu, a na kojem će se moći vidjeti radovi izlagača domaćih radinosti i križevačkih kreativaca.

Program počinje 21. travnja u petak povorkom u kojoj će sudjelovati djeca iz križevačkih dječjih vrtića s cvjetnim motivima predvođeni Križevačkom djevojačkom stražom od Gradske uprave pa do paviljona na Strossmayerovom trgu. Nakon povorke i pozdravnih riječi, uslijedit će prigodni kulturno-zabavni dječji program na temu cvijeća.

Drugi dan sajma započet će nastupom učenika područnih škola kod paviljona u 9:30 sati koji će pjesmama i recitacijama obogatiti program. U organizaciji Komunalnog poduzeća d.o.o. održat će se 1. Okolišna olimpijada “Igrom i znanjem do zelenih Križevaca” s početkom u 10 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u Potočkoj ulici. Ova okolišna olimpijada nastavak je svih aktivnosti koje provodi Komunalno poduzeće u cilju zaštite okoliša, ali i energetske učinkovitosti. U sklopu Olimpijade održat će se revijalna igra predstavnika Fonda za zaštitu okoliša, Koprivničko-križevačke županije, Grada Križevaca i Komunalnog poduzeća d.o.o. u kojoj će djelatnici pokazati kako pravilno odložiti otpad i tako biti primjer drugima.

U 11 sati kreće akcija čišćenja šume između Majurca i Velikog Potočeca (https://goo.gl/maps/K61bTDTKbUrZP5NdA) u organizaciji Križevačkog laboratorija inovacija za klimu te uz podršku Večernjeg lista, Grada Križevaca i Komunalnog poduzeća d.o.o. Okupljanje sudionika je u 10 sati kod DVD-a Majurec odakle će svi sudionici zajedno krenuti na lokaciju čišćenja. Mole se svi zainteresirani da svoj dolazak prijave na broj mobitela 0992420242 ili na e-mail sanela.mikulcic@zadruga-klik.hr

Odgovori