Trodnevni plesni festival započinje sutra u Križevcima

Plesni centar Ritam Križevci organizira međunarodno natjecanje u različitim vrstama plesa i plesni festival Križevci Dance Cup koji će se održati od 14. do 16. travnja u školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca s početkom u 11 sati.

Natjecanje je podijeljeno po starosnim kategorijama na sljedeći način: BABY (3-5 godina), MINI (6-9 godina), DJECA (10-12 godina), JUNIOR (13-15 godina), SENIOR (16-30 godina) i SENIOR 1 (31+).

Predviđena minutaža za izvođenje plesnih točki je od 1 do 5 minuta, a ovisi o starosnoj kategoriji i načinu izvedbe (solo,duo/trio, grupa, formacija ili produkcija).

U petak, 14. travnja su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u IDO organizaciji za Moderne, Jazz, Show dance i Latino show kategorije. Sudjeluje oko 320 plesača i pleše se oko 8 sati toga dana, a početak je u 10 sati i završetak oko 21 sat.

U subotu i nedjelju je plesni festival Križevci Dance Cup raznih plesnih stilova i dolaze plesači iz 43 kluba iz Italije, Slovenije, Mađarske, Češke i Hrvatske te će se natjecati ukupno 1420 plesača s 350 koreografija.

Foto: Plesni centar Ritam Križevci

 

Odgovori