U Dječjem vrtiću Križevci učili o pravilnoj oralnoj higijeni i zanimanju stomatolog

Dječji vrtić Križevci, skupina Zečići provodili su aktivnosti o oralnoj higijeni i zanimanju stomatolog. Cilj je bio razvijati svijest o važnosti pravilne hijene zubi.

Aktivnostima se željelo potaknuti razvoj navike pranja zubi, upoznavanja djece s činjenicom da mliječni zubi ispadaju, istaknuti važnost pravilne prehrane za zdravlje zubi te naposljetku, ukloniti strah od stomatologa.

Djeca su praktičan dio odrađivala uz pomoć modela velikog zubala na kojem su vježbali pravilan način pranja zubi, pri čemu se je nastojalo osvijestiti i koliko dugo treba prati zube. Zaključak djece je bio “dok nas ruka ne počne boljeti”.

U likovnom dijelu aktivnosti izrezivali su “Grica” i “Greca” i potom ih lijepili na predložak zubi. Uz važnost pravilne higijene, djeca su se tijekom aktivnosti učila kako pravilno baratati i škaricama.

Kroz razne priče i recitacije radilo se na poticanju razvoja govora, komunikacije, izražavanja i stvaralaštva. Djeca su najviše bila oduševljena pričama “Zubić koji se bojao četkice” i “Vrlo potrebna stvar”, ali i pjesmom “Šubi dubi” koju su pojedina djeca spontano pjevala u igri.

Susret sa stomatologijom dr. Josipom Sović pomogao je djeci otkloniti strah od odlaska stomatologu.

Na kraju su svi zasluženo dobili diplome i paste za zube.

Foto: Dječji vrtić Križevci

 

Odgovori