Plesni festival “Križevci Dance Cup” – danas su na redu kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Ovaj vikend bit će u duhu plesa u Križevcima. U školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca s početkom u 11 sati krenuo je plesni festival “Križevci Dance Cup”.

Danas je na redu Svjetsko prvenstvo u IDO organizaciji za Moderne, Disco dance, Jazz dance i  Latino show kategorije. Odazvalo se 5 klubova iz kojih dolazi sveukupno oko 353 plesača.

“Ovo je jako bitno natjecanje, to im je ulaznica za Svjetsko prvenstvo koje se održava kroz godinu, ovisno o kategorijama. Ovo je treći po redu plesni festival ‘Križevci Dance Cup’, a ovo je 21. plesno natjecanje koje održavamo u Križevcima. Ne bih puno o organizaciji, o dojmu će publika i plesači. Po meni uvijek može bolje, tako ćemo danas vidjeti što smo pogriješili i iduće godine popraviti” – izjavio je Siniša Kraševac, ujedno i voditelj Plesnog centra Ritam Križevci.

Kroz naredna dva dana održava se “Križevci Dance Cup”, ali festivalski dio.

“Dolaze ‘manje kvalitetni’ klubovi i plesači, od vrtićanaca do veterana, bit će 38 različitih kategorija. Plesači dolaze iz pet država i 44 kluba, poprilično velik broj i poprilično velika raznolikost. Krećemo od 10:30 i završavamo do 21 sat, ako će sve ići po planu i u nedjelju smo već u 9:30 ovdje i završavamo u 20 sati” – ispričao je Siniša Kraševac.

U organizaciji po pitanju smještaja pomagala je DAK – Destinacijska agencija Križevci, koju je Siniša iznimno pohvalio i zahvalio se na trudu.

 

 

 

Odgovori