Prva okolišna olimpijada “Igrom i znanjem do zelenih Križevaca” u organizaciji Komunalnog poduzeća d.o.o.

Ove godine po prvi puta, u organizaciji Komunalnog poduzeća d.o.o., održat će se Prva gradska okolišna olimpijada pod nazivom “Igrom i znanjem do zelenih Križevaca” u kojoj će se natjecati ekipe finalisti obje osnovne škole iz Križevaca, oko 100-tinjak učenika. Povod ovom događanju je Dan planeta Zemlje, a olimpijada će biti 22. travnja.

Cilj olimpijade je da učenici kroz igru, znanje i druženje uče o važnosti zaštite okoliša s naglaskom na održivo gospodarenje otpadom i klimatske promjene, te se natjecanjem u različitim eko igrama (Pictionary,  Kviz znanja, „Smanji svoj ugljični otisak,“ „Uhvati otpad“, Eko košarka, Eko štafeta…) bore za glavnu nagradu – izlet u Baraćeve špilje i novotovoreni Speleon centar.

Događaj će biti podržan dolaskom predstavnika Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, župana Koprivničko-križevačke županije, gradonačelnika Grada Križevaca i gradskih pročelnika, ravnatelja križevačkih osnovnih škola, direktora Komunalnog poduzeća d.o.o. sa suradnicima kao i mnogi drugi gosti.

Foto: komunalno.hr

Odgovori