ZRINKA SOKAČ i MARTA KAMENJAK: “Veselimo se natjecanjima zbog putovanja i upoznavanja drugih plesača”

Na plesnom festivalu “Križevci Dance Cup” i danas je užarena i plesna atmosfera. Od 10:30 sati, plesači i plesačice su krenuli s koreografijama, a ako će sve ići prema planu, program današnjeg dana trebao bi završiti do 21 sat.

Uspjeli smo u školskoj sportskoj dvorani Ljudevita Modeca uloviti dvije plesačice, koje ujedno plešu za Plesni centar Ritam Križevci – Zrinku Sokač i Martu Kamenjak, a one su nam ispričale o dojmovima iz perspektive plesača.

“Tri sam godine u plesu, jako sam uzbuđena zbog odlaska na Svjetsko Prvenstvo u kategoriji Latin show. Moj učitelj je Siniša Kraševac, kojeg ovim putem pozdravljam” – izjavila je Marta.

Zrinka Sokač stara je deset godina i trenutno pohađa četvrti razred u Područnoj školi Sveta Helena.

“U slobodno vrijeme volim plesati, a plesom se bavim već četiri godine. Volim u plesu razne pokrete i elemente, najdraži su mi latinoamerički plesovi. Volim i MTV plesove, sviđaju mi se hip-hop pokreti. Uz Sinišu Kraševca, mentorica mi je i Kristina Đukić. Uzbuđena sam zbog plasmana na Svjetsko prvenstvo, volim putovati i upoznavati plesače iz drugih klubova” – ispričala je Zrinka Sokač.

Danas na ovom prestižnom festivalu plesa nastupa ukupno 44 kluba i plesača iz pet država.

Odgovori