Kadeti Radnika na domaćem parketu pobijedili vršnjake iz Splita

U Dvorani Osnovne škole ”Ljudevita Modeca” odigrana je utakmica 12. kola Prvenstva Hrvatske za kadete. Mladi Radnikovi košarkaši u susret su ušli kao autsajderi, ali predvođeni Bornom Katanovićem i Jurajem Brkićem stigli su do pobjede protiv vršnjaka iz Splita te svoje treće u prvenstvu.

Prva četvrtina utakmice bila je izjednačena, a gosti su u jednom navratu vodili 15:9, ali Katanović i Supančić rade preokret te se na odmor otišlo sa rezultatom 17:15 za domaćine.

Radnikovci nastavljaju drugu četvrtinu kako su završili i prvu, Luka Fržović je tricom nastavio povećavati Radnikovu prednost. Cijela četvrtina je išla na Radnikov mlin te do kraja poluvremena domaćini dolaze na 10 razlike.

Otvaranje drugog poluvremena je opet bilo na strani domaćina. Brkić s dva polaganja i Katanović sa skok šutom otvaraju drugi dio susreta.  Brkić je zabio pola poena svoje ekipe te je zabio 13 poena u trećoj četvrtini.

Zadnja četvrtina dobro počinje za kadete Radnika, 7 minuta prije kraja utakmice vodili su 20 razlike, a publika je to prepoznala i bila sve glasnija. Split kao da je bio u tom trenu domaćin i na dizanje križevačke publike počeo sustizati rezultat. Prednost Radnika se topila, a domaćinima nije pomogla niti ozljeda Brkića kojeg nije bilo veći dio četvrtine na parketu. Gosti su išli na sve ili ništa, prekidali napade Radnika prekršajima, ali nije im pomoglo, a Katanović u zadnjoj sekundi zabija dva slobodna bacanja za konačnih 86:78.

KK ”Radnik” Križevci  U-17 – KK ”Split” Split U-17  86: 78 (17:15, 28:20, 26:18, 14:25)

KK RADNIK KRIŽEVCI ( Brkić 28, Katanović 21, Supančić 11, Radić 5, Krišto 2, Filipović, Karre 2, Car 1, Jašarović 1, Fržović 9, Berend 6, Jelak. Trener: Ivan Svoboda

KK SPLIT (Garac 3, Jemo 43, Gregurević, Vidović 7, Gavran 4, Milavić, Jukić 5, Škaričić, Dobrković 4, Grisogono 2, Ljubos, Kronja 10. Trener: Luka Škeva.

Odgovori