Geotermalni projekti Grada Križevaca predstavljeni na konferenciji “Energetski i klimatski izazovi u Republici Hrvatskoj

U Dubrovniku je 13. i 14. travnja održana konferencija ”Energetski i klimatski izazovi u Republici Hrvatskoj” u organizaciji Upravitelja programa Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, financiranog iz Financijskog mehanizma EGP-a 2014. – 2021. iz kojeg su ostvarena sredstva za dva projekta iz područja geotermalne energije.
Riječ je o projektima pod nazivom Uspostavljanje sustava za proizvodnju geotermalne energije na području grada Križevaca i Izrada tehničke dokumentacije za korištenje geotermalne energije na području grada Križevaca čiji je nositelj Grad Križevci. Fokus konferencije bio je na smanjenju emisija CO2, a pažnja je posvećena i klimatskoj politici te politici okoliša u sklopu EGP i Norveškog financijskog mehanizma.
Križevačke projekte je u svojoj prezentaciji spomenula Stella Arneri, ravnateljica uprave za europsku teritorijalnu suradnju iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.
Na konferenciji su sudjelovale i predstavnice Grada Križevaca: Marija Podolski, viša savjetnica za proračun i financije u Gradu Križevcima i Nikolina Stipić, stručna suradnica iz Komunalnog poduzeća d.o.o. koje su dio projektnog tima na oba projekta.

Odgovori