KIARA KOPRIĆ I IVA SOKAČ Osim što su savršen plesni duo, one su i najbolje prijateljice

Protekli vikend bio je uspješan za članice Plesnog centra Ritam Križevci Kiaru Koprić i Ivu Sokač, koje su se obje plasirale na Svjetsko prvenstvo u IDO organizaciji.

Obje djevojčice stare su deset godina i pohađaju 4. razred u Osnovnoj školi “Vladimir Nazor”. U školi rasturaju jednako kao i na plesnom podiju.

“Osjećaj je izvanredan, do sada nismo sudjelovale na nijednom svjetskom natjecanju, ove godine nam je prvi put. Najviša razina do koje smo došle je državna razina, ta vrsta natjecanja je puno veća od nekog gradskog natjecanja, puno je više konkurencije i ljepši je osjećaj odnijeti pobjedu. San je svakog plesača nastupiti na Svjetskom natjecanju pa tako i naš.” – izjavila je Kiara.

Kiarin raspored dosta je gust, ali i dalje uz sve školske obaveze uspije ostvariti sve što naumi.

“Treniram tri puta tjedno. Što se tiče moje svakodnevne rutine plešem, odlazim u školu, pišem zadaću, a zatim trening i onda opet plešem. Obožavam ples i ne mogu zamisliti da ne plešem. Najdraži su mi latinoamerički plesovi i uživam u njima” – otkrila je Kiara

Iva s druge strane, trenutno trenira četiri puta tjedno, a nas je zanimalo hoće li sada povećati broj treninga i kako će to utjecati na njen raspored.

“Naravno, morat ću imati puno više treninga. Trenutno treniram četiri puta tjedno, a moji učitelji plesa su Siniša Kraševac i Kristina Đurić. Ništa mi ne predstavlja problem! Tata me vozi i sve mora biti po planu i brzo, ako ne ide po planu onda kasnimo pa moram doma vježbati, a to nije dobro. Najviše plešem latinoameričke i MTV plesove” – ispričala je Iva.

Zanimljivo je vidjeti kako ovaj plesni duo bodri jedna drugu, a ispričale su kakav je osjećaj kada zajedno plešu.

“Super je osjećaj, ne samo da dijelimo pozornicu kao plesačice, već i kao najbolje prijateljice. Ne osjećamo puno tremu, možda samo malo. Jednom kada krenemo plesati, fokusirane smo samo na pokrete” – ispričale su Iva i Kiara

U svakom poslu moguće su pogreške, ali djevojke nisu previše samokritične prema sebi.

“Greške se događaju i najboljima. Samo nastavimo dalje plesati i ako se zaboravimo pogledamo plesačicu do sebe što radi i ponovimo za njome” – rekla je Kiara.

Talentirane djevojčice šarmirale su cijelu publiku u dvorani, ali i suce. Već duže vrijeme nižu pobjede i ostavljaju neizbrisiv trag na plesnoj sceni. Njima je na pameti samo ples, a kada smo ih priupitali što žele ostvariti u idućih pet deset godina, na prvu su bile šokirane, ali odgovor je bio jasan.

“Za pet godina? Voljele bi da smo u plesnom klubu, a dok ćemo imati 20 godina na nekom velikom i prestižnom natjecanju ili da plešemo za neku poznatu zvijezdu. Odličan posao bio bi kada bi se pronašle u ulozi suca u emisiji ‘Ples sa zvijezdama'” – jasno su odgovorile Iva i Kiara.

Odgovori