Otvorena izložba “Ulicama moga grada” učenika Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci

Otvorena je izložba “Ulicama moga grada” u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” Križevci na informativno-posudbenom odjelu knjižnice. Autori su učenici 5.a razreda Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci.

“Ova izložba rezultat je projekta koji smo napravili u suradnji s Gradom i Destinacijskom agencijom Križevci. Plan je bio da djeca prošeću gradom, upoznaju povijest grada, znamenite ljude i građevine na način da im stručno vodstvo ispriča priču o istima, s obzirom na to da svakodnevno prolazimo u žurbi gradom pa ne razmišljamo toliko o povijesti. Za vrijeme šetnje koristili su mobitele i fotografirali su detalje koji su im ‘zapeli za oko’. Željeli smo vidjeti Križevce njihovim očima i kako ih oni doživljavaju” – izjavila je učiteljica hrvatskog jezika Ana Andrić.

Iz Destinacijske agencije Križevci istaknuli su kako su zahvalni što su dali doprinos ovoj izložbi.

“Učenici 5.a razreda bili su gosti u razgledavanju grada Destinacijskoj agenciji Križevci. Tom prilikom pokazali smo im grad, naučili smo ih o povijesti i kulturi grada. Uživali smo u lijepim pričama našeg grada. Zaista mogu reći da se vidjelo da su djeca vidjela svojim očima jedan drugačiji grad, naročito na tornju Hrvatskog doma koji je otvoren prošle godine. Tamo svi nekako grad vide kroz drugu perspektivu. Danas se to vidi i na ovoj izložbi, slobodno mogu reći da su najljepše slike nastale upravo s tornja. Zahvaljujem učiteljici Ani Andrić koja ih je potaknula na ovakav rad, a kroz ovakav rad pokazali su ljubav prema našem gradu. Drago nam je da će ostati trajne uspomene” – istaknula je direktorica Destinacijske agencije Križevci Gordana Kapor.

Izložbu možete pogledati u radno vrijeme knjižnice do kraja travnja.

Odgovori