Dani tehničke ispravnosti motocikala i mopeda u AMK Križevci

Od 24. do 29. travnja održavaju se Dani tehničke ispravnosti motocikala i mopeda.

Iz Centra za vozila Hrvatske ističu kako prema Nacionalnom planu sigurnosti cestovnog prometa u suradnji s Hrvatskim autoklubom, Centrom za vozila Hrvatske i stanicama za tehnički pregled vozila i ove godine provodi se akcija besplatnog tehničkog pregleda motocikala i mopeda.

Na Danima tehničke ispravnosti motocikala vozači će moći dobiti kompletan pregled svojih limenih ljubimaca i uvid u ispravnost 13 ključnih sklopova koji su uređaj za upravljanje, uređaj za kočenje, uređaj za osvjetljavanje svjetlosnu signalizaciju, uređaj koji omogućuje normalnu vidljivost, ulementi ovjesa, osovine, kotači, motor, buka vozila, elektrouređaji i elektroinstalacije, prijenosni mehanizam, kontrolni i signalni uređaji, ostali uređaji i dijelovi vozila, registarske tablice i oznake, pneumatici.

Prošle godine u stanicama za tehnički pregled vozila registrirano je 156.716 tisuća motocikla i mopeda, a iz godine u godinu taj broj raste. Većina ovih vozila imala je zasluženu zimsku pauzu, što znači da je sada vrijeme da se vlasnici svojih ljubimaca na dva kotača pripreme za lijepe dane i novu sezonu vožnje.

Odgovori