Odgojiteljice Dječjeg vrtića Križevce stekle potrebna znanja za provedbu Baby signs znakovnog jezika

Tijekom subote odgojiteljice Dječjeg vrtića Križevci prisustvovale su radionici kroz koju su stekle potrebna znanja i kompetencije za provedbu Baby signs znakovnog jezika u našem vrtiću. Kroz teorijski i praktični dio radionice učilo se o dobrobitima znakovnog jezika na emocionalni, socijalni, govorno-jezični i intelektualni razvoj djeteta.

Korištenje Baby signs znakovnog jezika ima višestruke koristi te kod djece smanjuje frustracije (postaju aktivnim sudionicima komunikacije), potiče razvoj receptivnog i ekspresivnog govora, potiče razvoj pozitivne slike o sebi, jača emocionalnu povezanost između roditelja i djeteta. Uz znakovni jezik bebe i djeca mogu komunicirati ono što vide, trebaju i ono što osjećaju te za to koriste vrlo jednostavne znakove.

Znakovni jezik razvijen je od strane psihologinja dr. Linda Acredolo i dr. Susan Goodwyn te se u svijetu koristi više od 25 godina. Ponosno objavljujemo da je Dječji vrtić Križevci od sada certificirana ustanova za provedbu Baby signs programa.
Više o Baby signs programu možete pročitati na linku https://www.babysigns.hr/

Odgovori