Otvorena izložba ”Z babine kuhinje”

Danas je otvorena izložba Kulturno umjetničkog društva ”Prigorje” Križevci ”Z babine kuhinje”. Izložba je otvorena u prostorima Križevačkih štatuta, a otvorenje su upriličili članovi KUD-a ”Prigorje” pjesmom i plesom.

Predsjednica Kulturno umjetničkog društva ”Prigorje” Križevci Martina Zrno kazala je kako je izložba otvorena povodom Dana grada, a cilj je pokazati građanima sve što KUD njeguje, a to su običaji predaka, stvari te pokušavaju ljude malo vratiti u prošlost, dati im emociju i toplinu te se nada da će to uspjeti te da će se ljudi vratiti onim vremenima kada se okupljalo oko stola. Zbog bolesti standardnog voditelja KUD-a Ivana Vinkovića današnju izložbu je otvorio voditelj folklorne skupine ”Golub” iz Bjelovara Dubravko Kovačić. Martina Zrno je naglasila kako je suradnja sa ostalim gradovima koji cijene i njeguju kulturno blago odlična. Za kraj je rekla kako uvijek nastoje pokazati veselje koje žive.

Izložba će biti otvorena svaki vikend od 09 do 13 sati, a ukoliko postoje grupe koje bi u drugom terminu došle treba kontaktirati Destinacijsku agenciju Križevci.

Odgovori