DAN GRADA 771. rođendan proslavljen uz svjećice i zabavni program najmlađih sugrađana

Danas grad Križevci slavi svoj 771. rođendan. Grad se rodio u 13. stoljeću, 1252. godine kada je naš grad Križevci proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

“Zaplješćite sebi, jer vi ste Grad. Dragi sugrađani i sugrađanke čestitam vam 771. rođendan najljepšeg grada na svijetu. Sunce će proviriti, naša djeca koja su budućnost grada to zaslužuju. Jako mi je drago da je i vama bitno podijeliti rođendansko slavlje. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u programu, ali posebno moram istaknuti naše državne prvakinje mažoretkinje, kao i njihove trenerice. Uživajte u nastupima” – istaknuo je gradonačelnik grada Križevaca Mario Rajn.

Svojim nastupima su program upriličili Dječji vrtić Križevci, Dječji vrtić “Čarobna šuma”, Dječji vrtić “Zraka sunca” Križevci, Dječji vrtić svetog Josipa, Križevačke mažoretkinje i učenici Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci.

I ove godine, “zubić vila” doktorica dentalne medicine Sara Krog dočekala je mališane kako bi ih kroz edukativno-zabavni program učila o pravilnoj oralnoj higijeni. Sva djeca uživala su u igrama, a dodijeljene su i medalje za hrabrost.

“Prije svega pozdravljam sve. S obzirom na to da nam vremenska prognoza ne ide u prilog, sretna sam što vas vidim u tolikom broju. I ove godine nastavljamo s projektom ‘Zubić’, a vidjet ćemo se i za Križevačko veliko spravišče. Prošle godine projekt se održavao i u školama, nažalost, ove godine zbog otvorenja ordinacije nisam uspjela otići u škole, ali u planu je dolazak školaraca u ordinaciju. Ovdje su bojanke, premazat ću vam zube, zabava je zagarantirana” – rekla je doktorica dentalne medicine Sara Krog.

Za tortu su bili zaduženi učenici Srednje škole “Ivan Seljanec” Križevci sa svojim mentorima, kao i za podjelu iste poslije nastupa.

Odgovori