17. Tjedan cjeloživotnog učenja u Pučkom otvorenom učilištu Križevci

Pučko otvoreno učilište Križevci sudjelovale je u nacionalnoj obrazovnoj kampanji 17. tjedna cjeloživotnog učenja. koji se održava s ciljem promocije učenja i obrazovanja u svim životnim dobima. Obrazovne ustanove u cijeloj Republici Hrvatskoj otvaraju svoja vrata i nude mogućnosti besplatnog sudjelovanja na edukativnim događanjima.
U sklopu 17. tjedna cjeloživotnog učenja, Pučko otvoreno učilište Križevci obilježilo je radionicom ”Pripremimo kuću za klimatsku krizu” predavača magistra inženjera arhitekture Veljka Armana Linte.
Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Križevci Željka Šunjić i stručna suradnica Ana-Maria Rešetar svim okupljenima su zaželjele dobrodošlicu i s predavačem Veljkom Armanom Lintom uvele u radionicu
Radionica je započeta interaktivnim predavanjem o klimatskoj krizi i njenom utjecaju na svakodnevni život, a zatim su konkretnim primjerima stambenih jedinica razdradili ideje kako kuće pripremiti za klimatsku krizu.
Okupljeni su naučili nešto više o sakupljanju i upotrebi kišnice, iskorištavanju otpadnih voda, solarnim i fotonaponskim sustavima, najboljim vrstama izolacije i stolarije te uspješno primijenili naučeno na konkretnim primjerima.
Radna atmosfera popunjena je ugodnim druženjem uz kavu i križevačke štrukle.
Radionicu smo započeli interaktivnim predavanjem o klimatskoj krizi i njenom utjecaju na svakodnevni život, a zatim smo na konkretnim primjerima stambenih jedinica, grupnim radom razradili ideje kako kuće pripremiti za klimatsku krizu, uz stručnu pomoć našeg voditelja.

Odgovori