Usprkos kiši održana je humanitarna utrka “Hodaj, trči, vozi za Maslačak”

Održana je humanitarna utrka „Hodaj, trči, vozi za Maslačak“ na trgu J.J.Strossmayera.

“Ovo je već šesta godina zaredom kako suorganiziramo humanitarnu udrugu ‘Hodaj, trči, vozi za Maslačak’. Sve je krenulo s prvom utrkom kada smo pomagali u prikupljanju prijeko potrebnih sredstava za kupnju kombi vozila. Tradiciju smo nastavili do današnjeg dana. Žao mi je što nas je omelo loše vrijeme pa je i manji odaziv, nadam se da ćemo to nadoknaditi u idućim godinama” – rekao je predsjednik Zajednice sportskih udruga Križevci Branislav Pengov.

Donacije od startnih brojeva koji su natjecatelji preuzeli prije utrke, namijenjene će biti kao podrška radu Udruge „Maslačak“ Križevci.

“Već nekoliko godina sudjelujemo u ‘Utrci ulicama grada’. Ova humanitarna utrka krenula je na inicijativu Zajednice sportskih udruga Križevci, koji su predložili da se u okviru ‘Utrka ulicama grada’ održi i ova humanitarna utrka. Oduševljeno smo to prihvatili, svake godine pripremamo medalje za sve sudionike. Maslačci to izvrsno rade i vrlo su veseli što će biti i dijelom utrke. Vrijeme nas ometa, ali otrčat ćemo. Hvala svima od srca” – ispričala je predsjednica Udruge “Maslačak” Križevci Tamara Premuš.

U ženskoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Petra Pavlinić, drugo mjesto Nina Vukonić i treće mjesto Gordana Pintarić.

U muškoj kategoriji prvo mjesto osvojio je Marko Horvat, drugo mjesto Josip Posavec i treće mjesto Igor Pavlinić.

Sveukupno natjecalo se 60 natjecatelja i natjecateljica.

Odgovori