Gradonačelnik Mario Rajn u ulozi pripovjedača oduševio pričljivu djecu na čajanci

Danas je u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” Križevci na dječjem odjelu održana dječja čajanka, a po prvi put u ulozi pripovjedača pronašao se gradonačelnik grada Križevaca Mario Rajn.

“U povodu obilježavanja 771. rođendana grada Križevaca, danas je dječja čajanka održana na drugačiji način. Gost nam je bio naš gradonačelnik Mario Rajn, koji je više od pola sata čitao slikovnicu ‘Priča o mome gradu’ autora Krunoslava Puškara. Ta slikovnica je jako vrijedna, ne samo zato što je dvojezična, već ukratko na zabavan i zanimljiv način opisuje i upoznaje čitatelja s našim Križevcima. Ponosni smo i sretni na znanje danas prisutnih, a riječ je o djeci u dobi od sedam do deset godina” – izjavila je diplomirana knjižničarka Maja Petračija.

Gradonačelnik Mario Rajn uspješno je saznao od djece točne odgovore na pitanja koja im je postavljao, a bila su povezana uz znamenite građevine, povijest grada Križevaca i najpoznatije Križevčane.

Svakog utorka djeca se mogu pridružiti dječjoj čajanci na dječjem odjelu u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” Križevci od 17:30 do 18 sati.

Odgovori