Raspored projekcija u Kinu Križevci za nadolazeći vikend

Raspored projekcija u Kinu Križevci od 28. 4. 2023.- 30. 4. 2023.

ZLA SMRT: BUĐENJE / Evid Dead Rise  – horor

U petak, 28. travnja u 20 sati u Kinu Križevci na rasporedu je film redatelja Lee Cronin, a glumačka postavu čine Alyssa Sutherland, Lily Sullivan te Morgan Davies.

Kultna horor franšiza vraća se na velika platna! Premisa serijala vrti se oko drevnog sumeranskog teksta Necronomicon Ex-Mortisa, odnosno verzije Knjige mrtvih koja služi kao portal koji vodi u dimenziju demona. Novi nastavak prati dvije otuđene sestre, Beth (Lily Sullivan) posjećuje stariju sestru Ellie (Alyssa Sutherland), samohranu majku troje djece, u njihov mali stan u Los Angelesu. Njihovo ponovno okupljanje prekinut će otkriće tajanstvene knjige duboko u unutrašnjosti Elliene zgrade koja će omogućiti buđenje zastrašujućih demona i natjerati Beth u bitku za preživljavanje dok je suočena s najstrašnijom verzijom majčinstva koju je moguće zamisliti.

 

MAVKA: ČUVARICA ŠUME / Mavka: The Forest Song – animirani
U subotu, 29. travnja u Kino Križevci dolazi ukrajinski animirani film redatelja Oleh Malamuzh i Oleksandra Ruban. Animirani film je na rasporedu od 17 sati.
Ovo je priča o magičnoj moći ljubavi. Ljubavi koja ljudima omogućuje otkriti i pronaći sposobnosti i kvalitete koje ih osnažuju, kako bi dosegli sve što je moguće i suprotstavili se zlu i ljudskom poroku. Od pamtivijeka su nepregledne ukrajinske šume skrivale bezbrojne tajne i nedokučive misterije. Te su šume dom čudesnih mitskih bića koja žive među drevnim drvećem, vjerno čuvajući svoje sveto kraljevstvo. Mavka je duša šume i njezina novoizabrana čuvarica. Njezina primarna misija je zaštititi šumu i njezino sveto srce — sam Izvor života — od bilo kakve agresije ili napada, uključujući i one od strane ljudi. Lukas je skromni seoski dječak koji jako voli glazbu i svoj talent pretače u sviranje svoje drvene frule te sanja o tome da cijeli život posveti toj svojoj strasti. Mavka i Lukas se upoznaju i zaljubljuju. Hoće li se njihova dva svijeta moći ujediniti protiv zla?

 

MAFIA MAMMA / MAFIA MAMMA – akcija, komedija

U petak, 29. travnja od 20 sati na rasporedu je akcijska komedija Mafia mamma redateljice Catherine Hardwicke, a u glavnim ulogama su Toni Collette, Monica Bellucci, Alfonso Perugini, Giulio Corso i Livia De Paolis.

Kristin Balbano usamljena je žena iz predgrađa kojoj stvari u zadnje vrijeme baš ne idu od ruke, a koja se odjednom nađe usred kompliciranog svijeta kriminala. Nakon što otputuje u ruralnu Italiju na pogreb svog djeda, Kristin neočekivano odaberu kao novu glavu jedne od talijanskih najozloglašenijih kriminalnih obitelji, za što je ona apsolutno nesposobna s obzirom na to da njeno znanje o mafiji dolazi isključivo iz gledanja televizijskih serija i filmova.

SUPER MARIO BROS. FILM / The Super Mario Bros. Movie, animirani, sinkroniziran

U nedjelju 29. travnja u 16 sati u Kinu Križevci na rasporedu je animirani film popularne igrice koja je izašla 80-ih godina prošlog stoljeća, a popularna je i dan danas.

Iz Nintenda i Illuminationa dolazi novi animirani film inspiriran svijetom iz popularne igrice. Super Mario Bros. Film su producirali osnivač i izvršni direktor Illuminationa Chris Meledandri i Shigeru Miyamoto iz Nintenda. Trailer nam pokazuje izgled Maria, Bowsera, Toada, Luigija i Kameka zajedno sa vojskom Koopa i Dry Bonesa. Tu su i ljuti pingvini koje smo redovno sretali u Super Mario video igricama, a mogu se čuti i neki likovi kako govore po prvi puta. S obzirom koliko veliku bazu obožavatelja Super Mario ima, usudili bi se reći i najveću u svijetu video igara budući da su generacije odrastale uz njega, Super Mario Bros. Film će nedvojbeno biti jedan od najvećih hitova 2023. godine. Kraljevstvo gljiva, stižemo!

Odgovori