Mališani dokazali znanje o recikliranju na radionici “Zaigrajmo zeleno za Križevce”

Danas je u dječjoj igraonici u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” Križevci održana radionica “Zaigrajmo zeleno za Križevce”.

“S obzirom na to da smo obilježili Dan planeta Zemlje, u sklopu tog Dana svake godine djecu poučavamo o razvrstavanju otpada. Dok, povodom Dana grada Križevaca tradicionalno imamo suradnju s Komunalnim poduzećem Križevci. Također, učimo o razvrstavanju otpada, kako bi djeca svojim roditeljima kod kuće mogli prenijeti znanje koje su naučili” – izjavila je Marina Srbljinović.

Djeca su dokazala da poslušno slušaju učiteljice u igraonici, s obzirom na to da su uspješno razvrstali u igri sav otpad u točne kante za otpad.

“Ovo je nastavak svih naših edukativnih aktivnosti. U subotu smo održali 1. Okolišnu olimpijadu, gdje su sudjelovali učenici 5. i 6. razreda osnovnih škola, bilo je prekrasno. Djeca su doista puno naučila. Ovime nastojimo djecu kroz zabavan način educirati. Djeci smo u igraonici poklonili majice sa zanimljivim natpisom ‘Nisam za baciti’, a ovime ih želimo potaknuti da otpad koji stvaramo ne bacamo, to je resurs koji moramo poslije iskoristiti. Sve ovo je u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji nas prati u svim projektima” – ispričala je voditeljica sustava zaštite okoliša u Komunalnom poduzeću Dijana Mijač Dretar.

Iz Komunalnog poduzeća tvrde kako problem nisu djeca, već odrasli, jer su opisali da je s djecom najlakše raditi.

“Nadam se da će iduće faze projekta biti usmjerene na odrasle osobe. Mi smo imali prošle godine veliki projekt ‘Živi održivo smanji otpad’, gdje smo šest mjeseci educirali zaposlenike javnih gradskih ustanova. Održali smo prezentacije i predavanja, tako da i dalje nastavljamo s time. Ključ uspjeha je da cijeli sustav gospodarenja otpadom funkcionira od najmlađih do najstarijih, a ako se osjeti ta sinergija rezultati neće izostati” – zaključila je voditeljica sustava zaštite okoliša u Komunalnom poduzeću Dijana Mijač Dretar.

Druženje je završeno slaganjem puzzla i bojanjem bojanki koje su djeca dobila na dar.

Atmosferu sa štafete možete pogledati u videozapisu ispod.

 

Odgovori