Danas je nastavljeno slavlje 30 godina Pokreta fokolara u Križevcima

Bogat program povodom “Pokreta fokolara prigodom 30 godina stalne prisutnosti u gradu Križevcima u prostorima Grkokatoličke eparhije” nastavljen je i danas.

Današnji dan započeo je Mozaičnim programom o glavnim stupovima Duhovnosti zajedništva i praćen je svjedočanstvima. Tako je jedno od istinitih svjedočanstava govorilo o životu nakon smrti supružnika i ponovnom pronalaženju životnog smisla.

Nakon toga, prisutni su se uputili na Svetu misu, a nakon iste krenule su radionice i izložbe raznih izraza. U prepunoj dvorani govorilo se o Pedagogiji zajedništva, Ekonomiji zajedništva, Sportmeetu i Novim naraštajima.

“U Križevcima se nalazi sjedište Udruge za Ekonomiju zajedništva. Ona okuplja poduzetnike, ekonomiste i sve zainteresirane koje zanima novi pogled na ekonomiju. Cilj je smanjenje jaza između siromašnih i bogatih. To je jedan izazov za ova moderna vremena kada je ekonomska kriza prisutna u svim dijelovima svijeta. Poduzeća u ovoj Udruzi odvajaju određenu dobit za potrebite” – izjavila je članica upravljačkog tima Gina Perkov.

Foto: Televizija Križevci

Za sutrašnji dan, 1. svibnja, predviđen je projekt “Pokrenimo maštu, tijelo i zajednicu” za svu djecu osnovnoškolske dobi. Radi se o sportskim igrama i ekološkoj radionici, a time se želi obilježiti sportska inicijativa “Run4Unity”. Sva djeca su dobrodošla u dvorištu katedrale i biskupske rezidencije, a radionice će trajati od 10 do 12 sati.

Odgovori