U Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” održat će se promocija knjige Anđe Marić

Gradska knjižnica “Franjo Marković” Križevci poziva sve zainteresirane na promociju knjige “Moja revolucija u 365 dana” i druženje s autoricom Anđom Marić, u utorak 9. svibnja s početkom u 18 sati u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice. 

“Nakon dugo godina odlučila sam napokon izaći iz svog autoimunog ormara u kojem sam se skrivala od života, jer me je bilo sram što sam slaba i trebam pomoć… Odlučila sam se u svom životu pojaviti svakoga dana bez obzira na to kako se osjećala. Odlučila sam živjeti i pričati svoju novu priču o pobjedi i uspjehu koji sam sanjala. I kad nitko nije vjerovao u mene, ja sam vjerovala i u sebe i u svoj put. To moje putovanje i predanost rezultirali su ozbiljnom promjenom, revolucijom i osobnom evolucijom – postala sam žena kakva sam oduvijek htjela biti: dosljedna, predana, neslomljiva i ranjiva. Kao breskva – čvrsta iznutra, a mekana izvana. Počela sam vjerovati u to da je spasitelj kojeg tražim – žena u mom ogledalu. Hodala sam vatrenim poljima Mordora i preživjela. Sada stojim na drugoj strani i mogu podijeliti svoje iskustvo. Nije bilo lako, neću lagati, ali moguće je” – rekla je autorica Anđa Marić o svojoj knjizi.

Urednica knjige “Moja revolucija u 365 dana” Marina Dimić rekla je o knjizi ovo:

“Nije neobično da Anđu Marić doživljavamo kao svoju prijateljicu, kao nekoga koga dobro poznajemo, iako je možda nikada nismo sreli. Upoznali smo je najprije kao glazbenicu, manekenku i voditeljicu, a potom i kao hrabru, snažnu ženu koja se suočila s teškim životnim situacijama onako kako mnogi od nas ne bismo mogli. Ona je osoba koju bismo zagrlili, kojoj bismo pružili ruku i jednostavno joj čestitali na tome što je takva kakva jest. A da je Anđa doista posebna osoba otkriva i u svojoj novoj knjizi ‘Moja revolucija u 365 dana’. Knjiga je dijelom transkript, a dijelom razrada 365 tema iz videa s njezina YouTube kanala, no istodobno je i više od toga. Proživljeno iskustvo daje joj za pravo da nam poruči kako i najteže bitke nikad nisu unaprijed izgubljene.”

Anđa Marić (Zagreb, 1976.) hrvatska je glazbenica, spisateljica i motivatorica, nekadašnja manekenka i televizijska voditeljica. U javnosti i u medijima prvi je puta prepoznata 1998. godine, kao druga pratilja Miss Hrvatske. Iste je godine s bratom Jeronimom osnovala rock grupu Flare, s kojom je 2000. godine objavila album Srebrni i s kojom je 2001. nagrađena Porinom za najboljeg novog izvođača. Kasnije je s DJ Umekom surađivala na projektima elektroničke glazbe te na vlastitom projektu Kisha. Godine 2009. okušala se kao voditeljica u pjevačkom reality showu RTL-a Hrvatska traži zvijezdu. Objavila je dva romana za djecu Tajna zmajskog mosta i Afra, oba 2014. godine. Od 2021. godine vodi svoj vlog i videokanal “Mala škola za veliki život” te “Anđa Marić TV: Novo poglavlje kao lifecoacherica i motivatorica. Godinama se bori s progresivnom multiplom sklerozom. Majka je sina Gašpera, a najveća želja joj je prohodati Kineskim zidom.

Foto: Kulturni centar Koprivnica

Odgovori