Večeras u Klubu kulture besplatna projekcija filma “Vodič za ljubav i borbu protiv kapitalizma”

Večeras će se u Klubu kulture održati projekcija dokumentarnog filma “Vodič za ljubav i borbu protiv kapitalizma” uoči obilježavanja dana Međunarodnog praznika rada.

Projekcija započinje u 20 sati u Klubu kulture, a ulaz je besplatan!

Film prati Monique i Michela Pinçona-Charlota – francuske sociologe, poznate po svojim istraživanjima o nejednakosti u društvu i znanstvenim radovima kojima nemilosrdno seciraju jedan posto ultra-bogatih.

Na pariškim ulicama zaustavljaju ih mladi ljudi da bi im zahvalili, a mediji prve pozivaju kad treba komentirati krize i skandale u svijetu financija. Njihova ljubav traje duže od pedeset godina i veći dio tog vremena radili su zajedno u prestižnom Nacionalnom centru za znanstvena istraživanja, sve dok se prije 15 godina nisu umirovili kako bi uživali u dobrom, mirnom životu u pariškom predgrađu. No, kako se opustiti u mirovini kad se treba boriti protiv kapitalizma?

Ili kako Monique kaže: “Danas, kao i jučer, nema drugog rješenja osim revolucije”. Drugim riječima, pravi odmor, morat će još malo pričekati jer u francuskoj prijestolnici svako malo izbijaju prosvjedi.

Trailer je dostupan na sljedećem linku: https: //vimeo.com/789989350/f1fda56db2?embedded=false&source=video_title&owner=8718676

Odgovori