Radijska emisija učenika OŠ Sveti Petar Orehovec izvedena na završnoj svečanosti državnog LiDraNa

Na državnom LiDraNu u Vodicama, učenici Osnovne škole Sveti Petar Orehovec Matej Šantić i Josip Miklečić predstavljali su svoju školu s radijskom emisijom “Ne budite lijeni”.

“To je bio naš prvi susret s LiDraNom i nismo znali ni da postoji završna svečanost na kojoj se prikazuju literarni, scenski i novinarski radovi koji su dobili ponajbolje kritike od stručnjaka iz povjerenstva. Iznenadili smo se kad nam je mentorica Stojanka Lesički rekla da je naša radijska emisija izabrana za završnu svečanost. Bilo je pomalo stresno izići na pozornicu i pokloniti se pred prepunom dvoranom sudionika LiDraNa. No, bili smo ponosni što su svi oni čuli za našu školu i našu radijsku emisiju o žvakama” – napisao je Josip Miklečić.

Od 44 predloženih emisija, samo je deset izborilo plasman na državnu razinu LiDraNa. Učenicima Josipu i Mateju ovo iskustvo se jako svidjelo, zato što je nakon slušanja svake emisije uslijedila detaljna analiza od strane povjerenstva, a ovdje su natjecatelji mogli puno naučiti. Dečkima su se najviše svidjeli savjeti oko korištenja glazbe u emisijama te “tajne” kod snimanja kako bi zvuk bio još kvalitetniji.

Nervoza se javila i kada je novinarka Hrvatskog radija Ivana Sučić snimala Josipa i Mateja za emisiju obrazovnog programa, ali su zato nakon uživali u gledanju pojedinačnih i grupnih scenskih radova.

 

Odgovori