FOTO Pisac Siniša Matasović otkrio tajne muško-ženskih odnosa u novoj knjizi “O njoj, o njemu”

Poznati književnik Siniša Matasović danas je u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” Križevci predstavio svoju knjigu “O njoj, o njemu”, koja predstavlja njegovo šesto literarno djelo. Osim što se istaknuo kao autor četiri zbirke poezije i jednog romana te haiku poezije, Matasović je također aktivan moderator i voditelj poetskih okupljanja poznatih kao “Stihovnica Siska” u ogranku Matice hrvatske u Sisku.

Tri godine je aktivno obavljao funkciju zamjenika glavne urednice časopisa “Riječi” te je stručni suradnik za područje književnosti pri Sisačkoj udruzi za promicanje alternativne i urbane kulture. Također, on je urednik njihove nakladničke djelatnosti i inicijator biblioteke “Teatar piva”. U sklopu svojih angažmana, Matasović je i glavni i odgovorni urednik međunarodnog časopisa za književnost, kulturu i umjetnost pod nazivom “Alternator”.

Njegova najnovija knjiga “O njoj, o njemu” donosi duboki uvid u muško-ženske odnose kroz ukupno 38 pjesama koje se mogu smatrati minijaturnim pričama iz različitih života. Ova zbirka pjesama nastala je iz autorove promatranosti i pamćenja različitih međuljudskih odnosa koje je iskusio u svom životu – od prolaznika, susjeda, članova obitelji do prijatelja. Ideja za knjigu proizašla je iz želje da se zabilježe različiti aspekti muško-ženskih odnosa.

“O njoj, o njemu” obuhvaća stotinjak stranica i ističe se svojim suženim A5 formatom, što je praktično za čitanje u pokretu. Osim toga, knjiga sadrži 38 pjesama koje tematiziraju potpuno nove ljubavne parove, s naglaskom na svakoj pjesmi kao posebnoj priči.

Promocija knjige “O njoj, o njemu” nije bila ograničena samo na Križevce, već je autor prethodno predstavio svoje djelo u Sisku i Zagrebu na prestižnoj poetskoj tribini “Jutro poezije”. Cijena knjige iznosi 12,61 eura, no na samim promocijama može se nabaviti po posebnoj cijeni od 8 eura. Također, knjigu je moguće naručiti i direktno od nakladnika, Sisačke udruge za promicanje alternativne i urbane kulture.

Moderator ove promocije bio je i križevački pisac Josip Petrlić Pjer koji večeras u 18 sati u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” Križevci ima promociju svoje knjige “Muka po Stjepanu”.

Odgovori