Klub kulture večeras postaje centar cirkuskih vještina i umjetnosti

U suradnji s udrugom Cirkorama, danas s početkom u 19 sati, Klub kulture postaje središte cirkuskih tehnika i umjetnosti.

Polaznici ove radionice će se posvetiti razvijanju cirkuskih vještina, s posebnim naglaskom na zračnim akrobacijama i uporabi svile kao rekvizita. Osim praktičnog dijela, radionica će obuhvatiti i teoretski aspekt, pružajući sudionicima uvid u metodologiju prenošenja znanja te osnove dramaturgije. Potonja disciplina bavi se proučavanjem kompozicije i ključnih elemenata u izvođenju cirkuskih točaka.

Voditelji ovog događaja su iskusni cirkuski umjetnici:

Nikola Mijatović – Renomirani cirkuski umjetnik, autor i izvođač u mnogim suvremenim cirkuskim produkcijama. Nikola je jedan od osnivača udruge Cirkorama, te umjetnički voditelj festivala CirkoBalkana u Hrvatskoj. Isto tako, obnaša funkciju predsjednika Društva umjetnika suvremenog cirkusa i ima bogato iskustvo kao organizator događaja, voditelj radionica te izvođač. Sudjeluje u brojnim međunarodnim manifestacijama i konferencijama posvećenima cirkusu i uličnoj umjetnosti te je vanjski suradnik pri regionalnom odabiru umjetnika za circusnext predselekciju.

Jadranka Zinić Mijatović – Također priznata cirkuska umjetnica, Jadranka je programska voditeljica udruge Cirkorama. Sudjeluje kao autorica i izvođačica u mnogim produkcijama suvremenog cirkusa i uličnih cirkuskih predstava te surađuje s cirkuskim umjetnicima i kolektivima iz regije i Zapadne Europe. Osim umjetničkog djelovanja, Jadranka se posvećuje cirkuskoj pedagogiji i koordinaciji projekata u izvedbenim umjetnostima. Aktivna je članica organizacijskog tima CirkoBalkana festivala i predstavnica Cirkorame u circusnext platformi i Circostrada mreži. Od 2000. godine, aktivno doprinosi nezavisnoj kulturnoj sceni kao koordinatorica projekata i selektorica programa posvećenih izvedbenim umjetnostima.

Radionica je otvorena za sve zainteresirane sudionike starije od 15 godina.

Odgovori