HDS na političkoj skupštini jednoglasno je prihvaćena kao najnovija članica Europske pučke stranke

Delegacija Hrvatske demokršćanske stranke koju su činili zastupnik u Hrvatskom saboru i predsjednik Velikog vijeća HDS-a Hrvoje Zekanović i predsjednik Vijeća mladih HDS-a Zdeslav Indir sudjelovala je na političkoj skupštini EPP-a koja se održala 13. i 14. studenog u Bruxellesu. U okviru skupštine donesena je jednoglasna odluka o pristupanju HDS-a najvećoj EPP-u. To je kraj jednogodišnjeg uspješnog procesa pristupanja najutjecajnijoj europskoj političkoj obitelji.

Na političkoj skupštini EPP-a na poziv Manfreda Webera obratio se i Hrvoje Zekanović koji je istaknuo probleme s kojima se Hrvatska, ali i Europa danas suočavaju, posebno naglašavajući problem ilegalnih migracija i vanjskih granica Europske unije. Također, zahvalio se svim partnerima koji su pomogli Hrvatskoj demokršćanskoj stranci na putu u punopravno članstvo Europske pučke stranke. Posebno se na tome zahvalio Hrvatskoj demokratskoj zajednici i predsjedniku Andreju Plenkoviću te zastupnicima u Europskom parlamentu iz redova Hrvatske demokratske zajednice.

Važno je napomenuti kako je uz HDZ, HDS jedina članica EPP-a iz Hrvatske, s obzirom na to da je nekadašnjoj članici HSS-u članstvo prekinuto.
Prilikom posjeta Bruxellesu delegacija HDS-a iskoristila je priliku i za sudjelovanje na misi za 32. Dan sjećanja za žrtve Vukovara i Škabrnje u Europskom parlamentu.

Odgovori