HRT i Branimir Farkaš snimaju priloge o Križevcima za “Dobro jutro Hrvatska”

Hrvatska radiotelevizija i novinar Branimir Farkaš su u protekla dva dana bili u posjetu Križevcima kako bi snimili niz priloga o ovom gradu. Prilozi će biti emitirani u popularnom jutarnjem programu “Dobro jutro Hrvatska” u ponedjeljak, 20. studenoga, tijekom jutarnjih sati.

Ovi prilozi pružit će gledateljima uvid u bogatu kulturnu baštinu i zanimljive aspekte života u Križevcima. U jednom od priloga, bit će predstavljeni Križevački štatuti, povijesni dokumenti od velike važnosti za grad i njegovu povijest. Također, bit će prikazana i prezentacija izrade ponakliča ili pociglenjki, tradicionalnih kolača karakterističnih za ovo područje.

U prilozima o Križevcima sudjelovali su različiti pojedinci i institucije koje čine srž ovog grada. Među njima su Grkokatolička Crkva u Hrvatskoj, Stjepan Palijan, Josipa Jež, Željka Šunjić, Hotel Kalnik, Tea Hatadi, Gradski Muzej Križevci te Zdenko Balog.

Pozivamo sve gledatelje da se pridruže u ponedjeljak, 20. studenoga, kako bi zajedno s “Dobro jutro Hrvatska” i Branimirom Farkašem istražili čarobne trenutke i priče koje čine Križevce posebnim. Ova prilika da se Križevci predstave široj javnosti pruža jedinstvenu priliku da se otkrije bogata kulturna baština i ljepota ovog grada.

 

Odgovori