Ravnateljica POU Željka Šunjić sudjeluje na Jesenskoj konferenciji Kino mreže

U Kulturnom i multimedijskom centru u Bjelovaru, jučer je svečano otvorena Jesenska konferencija Kino mreže, događaj koji će trajati do 16. studenog i okupiti predstavnike gotovo 40 gradskih kina iz cijele Hrvatske.

Riječ je o iznimnom okupljanju predstavnika kinematografskih institucija, ljubitelja filma i zaljubljenika u filmsku umjetnost. Cilj konferencije je promicanje razvoja i unapređenje filmske kulture diljem Hrvatske, te razmjena iskustava i ideja među sudionicima.

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Križevci, sa suradnicom Ksenijom Posavec, sudjeluje na Skupštini Kino mreže, gdje se raspravljaju ključne teme i strategije za daljnji razvoj kinematografije.

Na konferenciji su dotaknute brojne aktualne teme u svijetu filma. Digitalizacija, kao jedan od najvažnijih projekata Hrvatskog audiovizualnog centra. Razmatra se kako ovaj proces može unaprijediti i olakšati pristup filmskom sadržaju publici diljem Hrvatske.

Ministarstvo kulture najavilo je uvođenje medijske pismenosti u škole, čime će se osigurati bolje razumijevanje medijskog svijeta i poticanje kritičkog razmišljanja među mladima.

Osim toga, konferencija je prilika za informiranje o dostupnim europskim sredstvima za razvoj kulturne infrastrukture i promicanje filmske pismenosti.

Odgovori