POVIJESNI DAN NA MALOM POTOČECU Osnovano je 36. Dobrovoljno vatrogasno društvo na području Križevaca

U vatrogasnom domu na Malom Potočecu održana je osnivačka skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Mali Potočec.

Osnivačku skupštinu otvorila je Zdenka Schneider te je pozdravila prisutne goste i članove Društva, nakon čega su odslušane himne i odana je počast svim preminulim vatrogascima i Hrvatskim braniteljima.

Među prisutnim gostima bili su gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn, tajnik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Ivan Matosović i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Križevci Mario Martinčević.

“Posebno nam je drago da se nakon puno godina u ovom mjestu opet vraćaju tekovine vatrogastva i da se ponovno pronašla većina, a siguran sam da je u tome najveću ulogu odigrala gospođa Schneider, na način da vas je sve povezala ovdje. Zahvaljujem se svima vama što ste se odlučili na ovaj humani poziv, a na ovaj način pokrenut ćete još novih aktivnosti u vašem mjestu”, rekao je tajnik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Ivan Matosović.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Križevci Mario Martinčević poželio je dobrodošlicu u obitelj vatrogasaca u Križevcima.

“Vi ste 36. dijete u Gradu Križevcima. Prostor ćemo morati proširiti, ali ono što je dobro je to, što je dom legaliziran. Svi koji ste bili na prošlom sastanku znate da je deset metara iza doma pod vlasništvom Županijske uprave za ceste, pregovori su već u tijeku, a oni su nam spremni to dati. Kada se to dogodi krećemo u proširenje doma. Ponosan sam i moram istaknuti kako je ovo povijesni dan za Mali Potočec. Ovo mjesto je kroz povijest rodilo velike ljude, a vjerujem da će i u budućnosti. Veseli me biti u ovom mjestu i drago mi je da je krenula konačno inicijativa i da ste ušli u vatrogasnu obitelj”, izjavio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Križevci Mario Martinčević.

Gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn prije svega se pridružio čestitkama i zaželio je uspješan daljnji rad Društva. Uz to, istaknuo je kako će mještani Malog Potočeca sada lakše realizirati buduće planove preko Vatrogasne zajednice, s obzirom na to da sada imaju pravnu osobnost.

Prisutno je bilo 33 mještana, a oni su odabrali za predsjednika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zdenku Schneider, a njezina zamjenica je Martina Hrg. Za Upravni odbor izabrani su Zdenka Schneider, Martina Hrg, Anica Gregurić i Tomislav Anušić. Funkciju tajnika i spremištara obnašat će Anica Gregurić. Za Nadzorni odbor izabrani su Dejan Hrg, Stjepan Sakač, Matteo Gregurić, Dubravka Hrg, Petra Mijatović, Josipa Sakač i Kruno Hunjak. Sastav Suda časti čine Zdenka Schneider, Martina Hrg, Tomislav Anušić, Stjepan Hrg i Josipa Sakač.

 

Za zapovjednika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Mali Potočec izabran je Miroslav Gregurić, a njegov zamjenik je Stjepan Hrg. Zdenka Schneider izabrana je za likvidatora.

Pred novoosnovanim Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Mali Potočec puno je posla, a najavili su kako će se već u petak, 24. studenoga održati vatrogasna zabava, a koju će ujedno sponzorirati gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn.

Odgovori