Dramska radionica za djecu i mlade 

U četvrtak, 23.2.2023. od 11 do 13 sati u Gradskoj knjižnici Franjo Marković Križevci održat će se dramska radionica za djecu i mlade.
Broj mjesta je ograničen, potrebno se je prijaviti do srijede, 22. 2. 2023. na broj 099/844 3304.
Radionicu vode članovi dramske družine “Kolibrići” i voditelji-gosti. Namijenjena je djeci i mladima u dobi od 10 do 18 godina koji žele otkriti rad na ulozi kroz raznovrsne dramske vježbe i tehnike.
Radionica obuhvaća rad u grupi, rad u parovima i individualni rad s polaznicima kroz vježbe osvješćivanja disanja, tijela, glasa, prostora, pokreta i odnosa s partnerom.
TEME:
1. Uvod (upoznavanje, zagrijavanje – „Na gusarskom jedrenjaku“ – Ema Marinković i Marko Sekelj, članovi dramske družine „Kolibrići“)
2. „Priprema za javni nastup – Kako razbiti tremu?“ – Željka Šunjić, profesorica hrvatskog jezika s iskustvom rada u kazalištu
3. „Vježbe glasa i koncentracije“ – Ignac Ratković, student komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu
4. “Dramatizacija kratkih priča”, „Posejdonovo podmorje“ – članovi družine „Kolibrići“ – Filip Sekelj, Kristina Cvrtila, Lorena Žohar, Matija Međimorec, Sanja Marković – voditeljica dramske družine „Kolibrići“. Voditelji s polaznicima radionice osmišljavaju i izvode kratku predstavu prema zadanoj priči.
Sve teme su interaktivne i uključuju u izvođenje polaznike radionice.

Odgovori